Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LLMC aicina pieteikties bezmaksas mākslas terapijas nodarbībai

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs aicina pieteikties bezmaksas mākslas terapijas nodarbībai 6. novembrī, plkst. 12.00–14.00. Nodarbība notiks tiešsaistē, Zoom platformā. Nodarbība paredzēta ikvienam interesentam - pieaugušajiem, kuri vēlas iepazīt gan laikmetīgo mākslu, gan mākslas terapiju un kā to iespējams piedzīvot laikmetīgās mākslas izstādēs.

Nodarbībā tiks izmantoti laikmetīgās mākslas darbu piemēri no festivāla Survival kit 12, tajā varēs radoši darboties un uzlabot savu pašsajūtu caur mākslu un iemācīties izmantot mākslu pašizaugsmei. Lai piedalītos nav nepieciešamas zināšanas vai iepriekšējas prasmes mākslā, bet svarīga ir vēlme radoši darboties.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra izglītības programmas šogad tiek veidotas, aptverot ne tikai mākslas interesentu auditoriju, bet vairojot izpratni un iecietību par psihisko veselību dažādās sabiedrības grupās. Ar jaunas iniciatīvas palīdzību, izmantojot mākslas terapijas metodes laikmetīgās mākslas izstādēs atgādinām, ka šobrīd īpaši svarīgi ir rūpēties par savu garīgo veselību. Mākslas terapija ir radošs veids, kā palīdzēt sev. Mākslas terapija muzejā vai mākslas izstādē ļauj izmantot tajā esošos darbus, lai strādātu ar dažādām tēmām padziļināti. 

Pirms nodarbību uzsākšanas paredzēta individuāla saruna ar terapeiti.

Pieteikšanās anketa līdz 1. novembrim pieejama šeit. Dalībnieku skaits ir ierobežots.

LLMC izglītības programmas atbalstītāji ir Valsts Kultūrkapitāla fonds, LR Kultūras ministrija, Rīgas dome.

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) kopš 1993. gada pēta, veido un virza laikmetīgās mākslas procesus Latvijā un starptautiski, lai kritiski pārjautātu un atspoguļotu mūsdienu sabiedrības norises. Starp LLMC pazīšanās zīmēm ir ikgadējais laikmetīgās mākslas festivāls Survival Kit, pētniecībā balstītas laikmetīgās mākslas izstādes Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā un Latvijas pārstāvniecība Venēcijas mākslas biennālē. LLMC arhīvs ir nozīmīgs resurss laikmetīgās mākslas vēstures pētniecībā. LLMC izglītības un mākslas vēstnešu programmas paplašina apmeklētāja mākslas pieredzi un pasaules uztveri.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja