Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LMA eksperimentālajā mākslas telpā Pilot atklās izstādi Hard Drive Of Lost Expressions

Ceturtdien, 12. novembrī, Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) eksperimentālajā mākslas telpā Pilot tiks atklāta grupas izstāde Hard Drive Of Lost Expressions,informēja izstādes rīkotāji.

Turpinot mākslas augstskolas ceļu uz Eiropas izglītības telpu, šī gada oktobrī Latvijas Mākslas akadēmijā norisinājās vieslektora, Londonas Centrālās Sentmārtina Mākslas un dizaina koledžas pasniedzēja Marka Halsona trīs nedēļu garumā vadītais meistarklašu cikls, kurš noslēdzas ar izstādi Hard Drive Of Lost Expressions. Izstāde veidota sadarbībā ar LMA bakalaura un maģistra programmu studentiem. Projektā galvenais uzsvars tika likts uz starpdisciplināru sadarbību, lai sniegtu studentiem iespēju strādāt ar dažādiem medijiem un izaicināt savu prakšu robežas.

Izstāde atspoguļo enerģiju, kas rodas, sadarbības procesā saskaroties ar pretrunām, kā arī negaidīti atrodot kopīgu valodu. Darbus paredzēts skatīt nevis kā individuālus veikumus, bet gan kā kopīgi veidotu asamblāžu, kur galvenā uzmanība vērsta uz telpu starp dažādajiem elementiem un mijiedarbes rezultātā radīto berzi un harmoniju.

Izstādes nosaukums atsaucas uz Marka Halsona doto uzdevumu, kurā katram no studentiem vajadzēja atnest kādu Latvijā radītu daiļliteratūras un filmas fragmentu, kuri kļuva par aizķeres punktiem darbu radīšanas procesā. Izstādes formāts kļūst par sava veida cieto disku, kurā šo dažādo atmiņu fragmenti var eksistēt vienā telpā.

Izstāde norisinās EU4ART projekta ietvaros, kuras mērķis ir veicināt mācību programmas, kuru pamatā ir starpdisciplināra un starptautiska pieeja, kas ietver inovatīvas pedagoģiskas metodes un digitālo tehnoloģiju izmantošanu. EU4ART Alianses projekta virsmērķis ir veicināt Eiropas augstākās izglītības kvalitāti un sekmēt sadarbību starp institūcijām, to studentiem un darbiniekiem, kā arī veicināt studentu un mācībspēku mobilitāti, un sekmēt Eiropas augstākās izglītības konkurētspēju. Londonas Centrālās Sentmārtina Mākslas un dizaina koledža ir viena no progresīvākajām un prestižākajām mākslas augstskolām pasaulē, tādēļ arī nākotnē LMA sadarbosies ar šo mākslas izglītības institūciju, lai izveidotu kopīgu papildus mācību programmu abām skolām maģistra līmenī.

Paralēli izstādei norisināsies divas sarunas ar māksliniekiem: 28. novembrī un 5. decembrī. Informācijai iespējams sekot līdzi galerijas Facebook kontā.

Izstādē piedalās: Kintija Avena, Viktorija Balašova, Aina Bikše, Kristīne Daukšte, Rute Marta Jansone, Māra Krastiņa, Madara Kvēpa, Beāte Poikāne, Liene Rumpe, Sabīne Šnē, Laura Šterna, Kristīne Upīte, Linda Vilka, Lidija Zaneripa, meistarklases vadītājs Londonas Centrālās Sentmārtina Mākslas un dizaina koledžas pasniedzējs Marks Halsons, Meistarklases un izstādes koordinatore Līna Birzaka- Priekule, izstādes producente Sabīne Vernere.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja