Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Mākslas akadēmijas izstāžu ciklā Mana telpa skatāmi jaunā gleznotāja Patrika Zvaigznes darbi

Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības studentu mazo izstāžu ciklā Mana telpa no 20. līdz 24. februārim Latvijas Mākslas akadēmijā aplūkojama jaunā gleznotāja Patrika Zvaigznes personālizstāde r007m.

Jaunais mākslinieks stāsta, ka izstāžu ciklā Mana telpa viņš ir vēlējies atgriezties pie pašiem pirmsākumiem, kas no agras bērnības ir veidojis un ietekmējis pašreizējo darbu kompozīciju un tematiku. “Esmu uzaudzis, skatoties Bonda filmas. Ir pat grūti dažos vārdos aprakstīt saikni starp šo tēlu, manu bērnību un mīlestību, kāda man ir pret šīm filmām kopumā. Tematiskajā ziņā filmās tiek rādītas atkailinātas meitenes tīrā, askētiskā, citreiz mistiskā vidē, bet kailums, kas tiek demonstrēts, ir atturīgs un smalks,” uzsver P. Zvaigzne.

Izstādes r007m darbi ir tapuši, iedvesmojoties no Džeimsa Bonda filmas A View to a Kill (1985, režisors Džons Glens), kuras mūzikas klipā skan grupas Duran Duran pavadījums un ir jūtama 1980. gadiem raksturīgā izteiksmes valoda. Klipā, kura darbība notiek neparastā arktiskā vidē, vērojama spēle starp meitenēm, kuras apgaismotas ar ultravioleto gaismu, izceļot fluorescējošo atribūtiku un zīmējumus uz ķermeņiem. Arī izstādes r007m gleznas tapušas, strādājot ar dzīviem modeļiem un izmantojot filmā pielietotos tehniskos līdzekļus. Gleznās apvienota gan eļļas, gan akrila tehnika ar speciālām ultravioletām krāsām. Darbi izstādē tiks eksponēti slēgtā, tumšā telpā, izmantojot vienīgi ultravioletu apgaismojumu.

Mazo izstāžu cikla Mana telpa galvenais mērķis ir sniegt topošajiem māksliniekiem iespēju komunikatīvā vidē paust sev formas, satura un sajūtu ziņā būtisku un personisku. Formālais nosacījums studentiem ir veidot savu telpu – atvērtu, noslēgtu, interaktīvu vai pavisam citādu vidi – ierobežota laika ietvarā, jo katras izstādes norisei atvēlēta viena nedēļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja