Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

LNB un LMA aicina apmeklēt vasaras skolu Dzimtes studijas kultūras un mākslas vēstures pētniecībā un atmiņu institūciju darbā

Latvijas Nacionālā bibliotēka un Latvijas Mākslas akadēmija aicina interesentus apmeklēt vasaras skolas Dzimtes studijas kultūras un mākslas vēstures pētniecībā un atmiņu institūciju darbā publiskās programmas priekšlasījumus un diskusijas. Programma norisināsies 19. un 20. augustā no plkst 13.00 līdz 17.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas konferenču centrā

Vasaras skolas un tās lekciju cikla mērķis ir rosināt feminisma un dzimtes studiju atziņu un pētniecības metožu iekļaušanu Latvijas atmiņu institūciju – muzeju un bibliotēku darbā un arhīvu un kolekciju pētniecībā. Publiskās programmas ietvaros ārvalstu un Latvijas kuratori un pētnieki iepazīstinās ar savu pieredzi, veidojot feministiskas un dzimtes tēmas iekļaujošas izstādes un pētījumus, strādājot ar muzeju krājumiem un apzinot institūciju un privātos mākslinieku arhīvus no dzimtes studiju skatpunkta. Lektori pievērsīsies arī feminisma un dzimtes studiju teorētiskajām atziņām, kas iedvesmojušas un bijušas noderīgas viņu darbā.

19. augusta programma notiks angļu valodā. Ar priekšlasījumiem uzstāsies: mākslas zinātniece un izstādes Gender Check. Femininity and Masculinity in the Art of Eastern Europe kuratore Bojana Pejiča (Berlīne/Belgrada); fotogrāfijas un foto arhīvu pētniece Agne Narušīte (Viļņa); Zentas Dzividzinskas fotoarhīva pētniece Līga Goldberga (Rīga) un māksliniece Sofija Tuna (Vīne); Igaunijas Laikmetīgās mākslas centra kuratore Marika Agu (Tallina); izstāžu Starp mums viss labi un Vēl neuzrakstītie stāsti: sieviešu mākslinieču arhīvi kuratore un līdzkuratore Andra Silapētere (Rīga).

20. augustā notiks Latvijas pētnieku un kuratoru lekcijas latviešu valodā. Kuratore Elita Ansone stāstīs par izstādes Tikai neraudi! Feministiskie skatījumi Latvijas mākslā (LNMM) izveides procesu; filozofs un kurators Igors Gubenko un kuratore Laura Brokāne iepazīstinās ar izstādes Iekāres vārdā! (LNMM) stratēģijām; pētniece Laine Kristberga stāstīs par dzimtes studiju aspektiem darbā ar performances mākslas dokumentācijām; kino zinātniece Inga Pērkone apskatīs kino mantojuma specifiku dzimtes studiju kontekstā; literatūras pētniece Zita Kārkla stāstīs par rakstnieču lomu Latvijas literatūras kanonā.

Vasaras skolas publisko programmu var apmeklēt bez maksas, piesakot savu dalību https://shorturl.at/wLNEk.

Izvērsta informācija par priekšlasījumu tēmām un lektoriem atrodama https://vasarasskola.lnb.lv/publiska-programma/

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja