Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Mākslinieces Daiga Krūze, Inga Meldere un rakstniece Agnese Krivade radījušas kopizstādi Kamolītis

5. jūlijā Kalnciema kvartālā tiks atklāta mākslinieču Daigas Krūzes, Ingas Melderes un rakstnieces Agneses Krivades kopīgi veidotā izstāde Kamolītis, informēja Kalnciema kvartāla pārstāve Una Meiberga.

Izstādē redzama Daigas Krūzes jauktā tehnikā izpildīta zīmējumu sērija un Ingas Melderes veidota un apgleznota porcelāna objektu grupa. Abu mākslinieču darbi veidoti kā ilustrācija Agneses Krivades īpaši izstādei rakstītai pasakai Par 7 dāmām un 7 mazajiem sunīšiem.

Trīs autoru kopdarbs aicina skatītāju piedalīties tādā kā interaktīvā spēlē, kuras noteikumi ir pavisam vienkārši. Tiek dota pasaka jeb stāsts un personāži – septiņas dāmas un vecītis. Viss, kas spēlei nepieciešams, ir atrodoties izstādē iedarbināt iztēli, lai izdomātu sev tīkamo pasakas notikumu gaitu.

Fragments no A. Krivades pasakas Par 7 dāmām un 7 mazajiem sunīšiem: "...Viņas bija jau gājušas 7 gadus, 7 mēnešus un 7 dienas un īstenībā izskatījās jau pēc 7 rūķīšiem, nevis dāmām. Turklāt viņas arī bija visu aizmirsušas, kāpēc nākušas un pēc kā, viņām tikai gribējās iet pakaļ tur, kur veda kamoliņš, tīties tāsīs, ēst graudus, tārpiņus un odziņas. Nē, teica vecītis. Tagad jūs iesiet atpakaļ uz pilsētu, jūs iesiet un dzīsiet saknes asfaltā, jūs laidīsiet ogas Daugavā..."

Māksliniece Daiga Krūze (1980) ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu, dzīvo un strādā Rīgā. Daiga Krūze izvirzīta Purvīša balvai 2008. gadā par personālizstādi Kontaktpersona, kas bija skatāma Rīgas mākslas telpā.

Māksliniece Inga Meldere (1979) ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas restaurācijas nodaļu, dzīvo un strādā Helsinkos un Rīgā. Regulāri piedalās izstādēs Latvijā un ārvalstīs.

Žurnāliste un tulkotāja Agnese Krivade (1981) Vidzemes augstskolā ieguvusi bakalaura grādu sabiedriskajās attiecībās. Autore literatūras kritikām par latviešu un cittautu dzeju un prozu. Prozas darbi iekļauti dažādos latviešu stāstu krājumos. 2007. gadā izdots pirmais dzejoļu krājums Bērnība. Dzīvo un strādā Briselē un Rīgā.

Mākslinieču izstāde Kamolītis skatāma līdz 1. augustam Kalciema kvartālā Rīgā, Kalnciema ielā 35.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja