Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Mākslinieks Krists Pudzens piedalīsies WRO2013 Mediju Mākslas Biennālē

Mākslinieks Krists Pudzens uzaicināts ar elektromehānisku skulptūru _Nesabalansēts Spēks _piedalīties 15. mediju mākslas biennālē Vroclavā, Polijā, kura notiks no 8. maija līdz septembra vidum.

Skulptūra radīta 2011. gadā pēc Survival Kit 3 festivāla uzaicinājuma. Fizikas izpratnē nesabalansēts spēks tiek raksturots kā tāds, kuram nav līdzvērtīga vērsta pretspēka, tādējādi objekts, uz kuru iedarbojas nesabalansēts spēks maina savu stāvokli. Instalāciju var raksturot kā elektromehānisku, kinētisku objektu kopumu, kurā šie objekti autonomi eksistē savā vidē pēc strikti definētiem nosacījumiem. Katrs objekts ir individuāls organisms, šūna; simbolizē vienu ekonomisko vai bioloģisko struktūru, kurai ir jāeksistē noteiktas konkurences apstākļos. Šūnas vienīgais mērķis ir rāpties, konkurējot vai sadarbojoties ar citām šūnām, lai uzturētu kopējo sistēmu līdzsvarā. Tādējādi instalācija vizualizē vienkāršotu ekonomisko modeli. Tematiskais kodols ir risināts ap ciklisma ideju un konkurenci, pretnostatītu sadarbībai.

WRO Biennāle ir ievērojams jauno mediju mākslas forums Polijā, un vadošais starptautiskais mākslas notikums Centrāleiropā. Gadiem ritot, WRO Biennāle ir izvirzījusi dažādus jautājumus par radošu pieeju tehnoloģijām un krustošanās punktu, kur satiekas māksla un zinātne, ekonomika un sociālās aktivitātes. Mākslinieks Krists Pudzens piedalījās arī iepriekšējā WRO Biennāle (Alternative Now), kura norisinājās 2011. gadā ar kinētisku skulptūru Sarkanās Karalienes Skrējiens

WRO2013 Biennāles tēma, atzīmējot elektroniskās mākslas piecdesmito gadskārtu, ir mākslinieciskās un kulturālās vērtības, kuras ir uzplaukušas un joprojām rodas jauno mediju mākslas, aplūkojot tās vēsturiskā skatījumā. WRO2013 (Pioneering Values), tiks prezentēti darbi, kuri risina attiecības starp jauno mediju mākslu un neizbēgamo jaunradi, kura to iekļauj, atrodot radošus risinājumus intelektuālām problēmām un mūsu laikmeta prasībām.

Krists Pudzens jau vairāk kā astoņus gadus strādā jauno mediju mākslas žanrā, savu darbību sācis ar kompjūterspēļu izstrādi, kā arī interaktīvu aplikāciju programmēšanu. Studējot Mākslas Akadēmijas tēlniecības specialitātē, viņš jaunatklāja kinētisko tēlniecību, iedvesmojoties no mūsu laikmeta Nīderlandiešu kinētiskā tēlnieka Teo Jansena daiļrades. Tālāk attīstot idejas ceļš vedis uz procesuālo tēlniecību. Mākslinieks ir piedalījies mākslas un tehnoloģiju festivālos ārvalstīs: Amber (2008, 2009 Turcija, Stambula), PixelACHE2010 (Somija, Helsinki), ISEA2010 (Vācija, Dortmunde), WRO2011 (Polija, Vroclava). Kā arī vairākus gadus izstādījis savus darbus laikmetīgās mākslas festivālā Suvival Kit (2010, 2011, 2012), kā arī citās izstādēs Latvijā. Kopš 2010. gada paralēli fokusē radošo interesi uz gaismas instalācijām un darbu ar gaismas, formas un laiktelpas integrāciju.

Instalācijas video vizualizācija apskatāma šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja