Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Māra Kučinska atklātās domas par melošanu un 'smukiem konkursiņiem'

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Kolēģe un V-Dienas blogotāja Sallija Benfelde jaunajā žurnāla Nedēļa numurā piedāvā interesantu interviju ar "Tautas" partijas frakcijas vadītāju Saeimā Māri Kučinski. Tajā ir šis tas visnotaļ skaidri redzams par to, kā mūsu valstī veido politiku. Cilvēks stāsta -- viņš kā zaļš gurķis ieradies Rīgā no savas Valmieras un bijis dikti pārsteigts par to, cik lielā mērā komunikācijās starp valsts pārvaldi un Latvijas iedzīvotājiem notiek "teātris.

" Partijas izvirzītais kandidāts premjeraministra amatam Edgars Zalāns, lūk, arī nāk no nesamaitātas mazpilsētas vides, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc TP nolēma izvirzīt tieši viņu. Un tad seko visnotaļ savdabīga domu apmaiņa:

S. Benfelde: Kāpēc Rīgā ir teātris, kurš nekur citur nav iespējams?

M. Kučinskis: Zalāns vēl nav iemācījies melot... (Smejas.)

S. Benfelde: Vai jūs to jau esat iemācījies?

M. Kučinskis: (Smejas, tad brīdi klusē.) Man nākas grūti, frakcijas vadītāja amats ir visai specifisks.

Njā. Iemācīties acīs skatoties melot, tas laikam ir priekšnoteikums, lai darbotos Latvijas politiskajā "elitē". Aizejošā Kalvīša valdība katrā gadījumā to pieprata pat ļoti labi, lai gan reizēm melošana bija tik lempīga (neviens ne brīdi neko nebija bildis, ka pret drošības likumiem kādam varētu būt iebildes; uzbrukumā pret KNAB direktoru Alekseju Loskutovu nebija nekā politiska; dakteris nodokļu nemaksātājs bija pati labākā kandidatūra prezidenta amatam, kādu bija iespējams atrast), ka pat bērnam no tādas būtu jākaunas. Tiesa, varam justies mazliet cerīgi. Varbūt savā Līderības akadēmijā E. Zalāns cita starpā iemācījās, ka melot ir nesmuki, un valsts pārvaldē melot ir pat bīstami un nepieņemami.

Un vēl viens interesants atzinums:

S. Benfelde: Kā jums šobrīd izskatās -- vai nākamās valdības sastāvs būs tāds pats kā pašlaik, tikai ar nelielām izmaiņām?

M. Kučinskis: Es gribētu teikt, ka šī ir iespēja -- un prezidents var palīdzēt -- uztaisīt "smuku konkursiņu" un izveidot valdību, kas spēj tikt galā ar jūsu jau pieminētajiem ekonomiskas, tiesiskuma un arī izglītības jautājumiem. Domāju, ka pašlaik vēl esošajā kabinetā ir ministri, kas neiztur pat elementāru kritiku.

Nesaprotu, kāpēc kolēģe nelūdza frakcijas vadītāju precizēt, par kuriem ministriem konkrēti varētu būt runa. Droši vien viņš arī tik tālu nebūtu aizgājis. Taču M. Kučinskim nepārprotami ir taisnība. "Smukajā konkursiņā" būtu jāpiemeklē kardināli jauna vadība konkrēti Satiksmes un konkrēti Izglītības ministrijai. Vismaz.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja