Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Medicīnas vēstures muzejā būs apskatāmi 262 jauni priekšmeti

Ceturtdien, 10. novembrī plkst.16 Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā atklās izstādi Kas jauns? Muzeja jaunieguvumi. Izstādē ir eksponēti 262 interesantākie un vērtīgākie muzeja jaunieguvumi pēdējo piecu gadu laikā, informē muzeja pārstāvji.Muzeja direktore Edīte Bērziņa stāsta: „Šāda veida izstādes ļauj parādīt muzeju kā dzīvu vienību, kas nepārtraukti tiek papildināta ar vēsturiski nozīmīgiem un medicīniski svarīgiem eksponātiem, kuri ir interesanti ne tikai nozares speciālistiem, bet arī visiem interesentiem.

”Izstādē apskatāmi tādi interesanti un vērtīgi eksponāti kā 18. gadsimta medicīnisko dēļu pārnēsāšanas trauks, Āfrikas tautu netradicionālās medicīnas priekšmeti, 19. gadsimta zobu suku kolekcija, 19. gadsimta ķirurga komplekts, ar kura prototipu pēc dažādu leģendu vēstījuma Londonā savus upurus nogalināja slavenais noziedznieks Džeks Uzšķērdējs. Estētisku baudījumu sniedz 19. gadsimta zāļu kārbiņu kolekcija no Japānas, apskatei izliktās nenovērtējamās anatomijas grāmatas ar interaktīvām bildēm un dažādu laika posmu gravīras. Medicīnas vēstures muzeja krājums pēdējo piecu gadu laikā ir papildināts ar 8055 vērtīgiem un unikāliem priekšmetiem. Lielāko daļu priekšmetu muzejam ir nodevušas privātpersonas, vairāki unikāli priekšmeti ir iepirkti par konkursa kārtībā iegūtiem Valsts Kultūrkapitāla fonda līdzekļiem, liela nozīme muzeja krājuma papildināšanai ir Medicīnas muzeja atbalsta fonda biedrībai, kā arī profesora Paula Stradiņa ģimenei.Izstāde Kas jauns? Muzeja jaunieguvumi apskatāma līdz 2012. gada 29. martam muzeja darba laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja