Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Rīgā norisināsies Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru dienas

Šonedēļ Rīgas Mākslas telpā tiks atklātas Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru dienas, kas ilgs no 7. oktobra līdz 27. novembrim, portālam Diena.lv pavēstīja pārstāvji no Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā.

Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru pasākumu centrālais notikums ir Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru izstāde 16 soļus tuvāk. Izstāde Rīgas Mākslas telpā būs aplūkojama no 13. oktobra līdz 27. novembrim.

Šovasar sešpadsmit atzīti dizaina jomas profesionāļi no Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Īslandes, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas tika izraudzīti, lai attīstītu sešpadsmit dažādus projektus ar vienu kopīgu mērķi - kā Baltijas jūru padarīt tīrāku un dzīvi pie tās skaistāku. Savos darbos dizaineri meklē labākos dizaina risinājumus, kas palīdzētu Baltijas jūras krasta iedzīvotājiem kļūt atbildīgākiem un vairāk domāt par nākotni. Izstādē 16 soļus tuvāk būs aplūkojamas idejas, kas veltītas šai tēmai.

Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru dienas Rīgā papildinās dāņu dizaina krēslu izstāde Whiteout, kas Rīgas Mākslas telpā būs skatāma no 7. oktobra līdz 27. novembrim un kas Rīgā ierodas tiešā ceļā no Londonas dizaina dienām.

Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru pasākumu klāstā būs dizaineru prezentāciju vakars PechaKucha 13. oktobrī, seminārs dizaineriem Par Baltijas jūras nākotni 14. oktobrī, radošās darbnīcas bērniem Kokoomo no 19. līdz 21. oktobrim, seminārs Jaunais skandināvu dizains - pārmaiņas un jauni stila virzieni Zviedrijā un kaimiņvalstīs 25. oktobrī, folkmūzikas grupas Nordic koncerts 4. novembrī, seminārs Biznesa ieguvumi no ilgtspējīgas modes ražošanas 15. novembrī,  kā arī seminārs Riga Meetings Transmedia 2011 par interaktīvo spēļu un starpmediju attīstību Baltijas jūras reģionā, kas noslēgs Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru dienas un notiks 24. un 25. novembrī.

Ziemeļu un Baltijas valstu dizaineru pasākumi no 7. oktobra līdz 27. novembrim notiks Rīgas mākslas telpā. Plašāka informācija par Ziemeļu un Baltijas dizaineru pasākumiem pieejama www.nbde.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja