Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Tukumā un Milzkalnē notiks Starptautisks masku festivāls

11. un 12. februārī Tukumā un Milzkalnē notiks ikgadējais XIII Starptautiskais masku tradīciju festivāls, Kulturasdiena.lv informē Latvijas Folkloras biedrības pārstāvji.Lai nodrošinātu pastāvīgu un sistemātisku maskošanās prasmju pārmantošanu un attīstību mūsdienās, ik gadu tiek rīkots Starptautisks masku tradīciju festivāls. Šajā gadā festivāls norisināsies Milzkalnē un Tukumā, kur tas tiks atklāts 11. februārī ar konferenci Tukuma Kultūras namā, un divas dienas notiks dažādi interaktīvi pasākumi.

Festivālā piedalīsies 16 masku grupas no vairākiem Latvijas novadiem, un tās demonstrēs dažādas maskošanās tradīcijas. Būs sastopami: budēļi, čigāni, čapuki, kaitys, ķekatas, ķekatnieki no Sāmsalas, vecīši un citas masku grupas no Tārgales, Remtes, Brocēniem, Vecsaules, Rīgas, Vidrižiem, Katlakalna, Mālpils, Dagdas, Andrupenes, Līvāniem un Milzkalnes.

Festivāla programmā paredzēti masku gājieni ar īstiem rituāliem un norisēm lauku sētās, improvizētas masku izrādes Milzkalnes Kultūras namā Šlokenbekas muižā, lielais masku gājiens Tukumā, Meteņa dzīšana un festivāla noslēguma rituāls Milzkalnā. Īpaši atraktīva un aizraujoša būs individuālo masku izrādīšanās, kur tradicionālās maskas rādīs savu darboties spēju mūsdienu mūzikas pavadījumā. Interesanta un izziņas bagāta solās būt masku meistarklase, kurā dažādu novadu grupas stāstīs par savām tradīcijām un demonstrēs masku gatavošanu. Turpat skatāma arī masku foto izstāde.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja