Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Ušakova-Šlesera piedāvājums jeb Treknais 2009tais

Jaunās Rīgas domes (RD) sagatavotais 2009.gada budžeta grozījumu projekts paredz nevis samazināt šā gada izdevumus, lai tie tuvotos plānotajam ienākumu līmenim, bet tieši pretēji - iztrūkums tiks palielināts vairāk nekā divas reizes līdz 47 miljoniem latu. Deficīta dzēšanai nepieciešamā nauda - iepriekšējos gados uzkrātie 86 miljoni.

Kur palikuši patētiskie solījumi, ka administratīvie izdevumi tiks mazināti radikāli, domes aģentūras, "centri" un dienesti izzudīs kā šķira? Tā vietā ir izveidota jauna institūcija - Birokrātijas apkarošanas centrs jeb jauni "ierēdņi, kas apkaros ierēdņus". Nākamai vajadzētu būt "komisijai, kas veido komisijas".

Bet nav jau tā, ka RD neviena institūcija aizvadītā mēneša laikā nav likvidēta. Pagājušā RD sasaukuma darbības beigās - pēc KNAB veiktās kratīšanas Pilsētas attīstības komitejas toreizējā vadītāja Edmunda Krastiņa (TP) kabinetā - izveidotā un veiksmīgi strādāt sākusī Pretkorupcijas komisija jau ir vēsture. Jūlijā pēc Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) priekšlikuma tā tika likvidēta.

Šī ir otrā reize, kad var teikt, ka mēs palaižam garām iespēju. Gudri investējot, sakārtojot infrastruktūru un palielinot cilvēkresursu potenciālu, treknos gadus mēs varējām izmantot stabilu pamatu izveidei, lai šobrīd celtu labklājības valsti. Toreiz ar Aigaru Kalvīti (TP) priekšgalā valdība izvēlējās uzdzīvot – tā teikt, beidzot baudīt labas dzīves sniegtās iespējas. Divtik neapdomīgi toreiz bija tā rīkoties uz parāda. Tāpēc tagad ir jāpieņem tik sāpīgi lēmumi, sabalansējot valsts izdevumus ar ieņēmumiem. Valda Dombrovska(JL) valdība veic nepopulāru, bet ļoti nepieciešamu darbu.

Tai pat laikā A.Kalvīša toreizējais sabiedrotais nu ir ticis pie iespējas saimniekot Rīgā. Katram ir tikai tāda pieredze, kāda ir. Arī Aināram Šleseram (LPP/LC). Un tāpēc mani nepārsteidz, ka RD ieņēmumi šogad būs 443,437 miljonu latu, kas, salīdzinot ar gada sākumu, ir samazinājušies par 30,7 miljoniem, bet izdevumi - 490,448 miljoni. Skumji, jo notērēt iepriekšējo gadu uzkrājumu Šlesera-Ušakova tandēms spēs "efektīvi", bet ko darīsim vēlāk? Ienākumi RD kasē turpinās kristies. Nākamo, Saeimas vēlēšanu gada budžetu, RD koalīcija šķiet veidos tāpat – ar deficītu, jo uzkrājumā vēl ir vairāk kā 50 milj. latu. Bet tad jau būs Saeimas vēlēšanas un dažam labam - iespēja aizbēgt no RD problēmu risināšanas.

P.S. Budžeta grozījumos ir paredzēts piešķirt vienu miljonu latu Rīgas atpazīstamības veicināšanai un investīciju piesaistei. Ir apsveicama ideja par tūrisma veicināšanu un Rīgas popularizēšanu, taču nav izstrādāts nekāds plāns, kā nauda tiks investēta. Budžeta grozījumi tiks pieņemti 18.augustā, bet rīcības plāna nav. Ir tikai Šlesera apgalvojums, ka ar miljonu būs gana! Tikai kam? Varbūt LPP/LC Saeimas vēlēšanu kampaņai?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja