Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Andrejs Ēķis: mums ir risinājums jaunu dziesmu trūkuma problēmai

„Mums Latvijā ir viena liela problēma – mums ir aizvien mazāk un mazāk jaunu dziesmu,” uzskata Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) valdes priekšsēdētājs Andrejs Ēķis, kurš jaunā muzikālā šova OKartes skatuve prezentācijas pasākumā iepazīstināja ar problēmas risinājumu. „Lūk, šeit ir jaunie autori, jaunie ģēniji.” No vairāk nekā 700 pretendentiem vairākās atlases kārtās ir izsijāti 24 dalībnieki, kuri ir apvienojušies sešās muzikālās apvienībās un kopējiem spēkiem cīnīsies par uzvaru.

„Šis šovs ir īpašs ar to, ka šeit ļoti daudz kas notiek pirmo reizi,” atklāja LNT radošais direktors Niks Volmārs. Pirmo reizi jaunieši veidos grupas, nevis uzstāsies kā solisti, un skatītāju un žūrijas vērtējuma piedāvās savas dziesmas, kas tiks radītas nedēļas laikā: šova OKartes skatuve četrās sienās tiks komponēta mūzika un rakstīti teksti. Pirmo reizi dalībnieki paši būs noteicēji par savām finansēm: kanāls ieekonomēs uz stilistu un uz pavadošā sastāva rēķina, jo to, kā dalībnieki izskatīsies uz skatuves iknedēļas koncertā, būs viņu pašu ziņā, arī mūzikas instrumenti būs jāspēlē pašiem, tomēr LNT jaunos mūziķus nodrošinās ar jumtu virs galvas, atbrīvos no komunālo pakalpojumu maksājumiem, nodrošinās iespēju strādāt ar profesionāliem mūziķiem, lai sagatavotu muzikālo materiālu, un atdos koncerta balsošanā iegūto naudu un ieņēmumus no biļetēm. „Varēsit izdomāt, vai jūs to noēdat, vai ieguldāt savā attīstībā,” izvēlēties piedāvā radošais direktors. OKartes skatuvē šīs divas lietas iet roku rokā – dalībnieku mājvietā, kuru viņi apdzīvo jau kopš 5. septembra, sintezators atrodas starp džakuzī un virtuvi. „Mēs te kopā mēģināsim uzvārīt vienu foršu zupiņu,” par jauno muzikālo šovu saka A. Ēķis.

Par to, lai tajā netrūktu garšvielu, sola parūpēties apvienība Travelling band. „Mēs paši esam tādi spaisīgi un to mēs parādīsim arī mūzikā,” saka grupas soliste Anita Intaite. Savukārt Zvaigžņu zagļi eksperimentēs, izmantojot mūsdienu tehnoloģiju iespējas. Šajā muzikālajā apvienībā piedalās arī Gints Cālītis no Ogres, kurš lielākajai auditorijas daļai varētu būt pazīstams, kā Fabrikas muzikālā teātra dalībnieks Floyds, ar savu klātbūtni apstiprinot LNT valdes priekšsēdētāja teikto: „Mēs jūs visus saslimdināsim – jūs bez skatuves vairāk nevarēsiet. Caur manām rokām ir izgājuši daudzi cilvēki, kuri pēc tam man saka: Andrej, vēl kaut ko! Tas viss ir jūsu rokās, jo skatuve ir nežēlīga. Nestrādāsi – nometīs nost.” Noturēties sedlos centīsies arī apvienība Jātnieki, kuri vēlas Latvijā popularizēt kantri mūziku, ne tikai radot jaunas dziesmas, bet arī piedāvājot interesantus priekšnesumus.

Vieni vienīgi puiši ir apvienojušies grupā nu un: „Bezrūpība ir tā, kas mūs raksturo,” viņi atbild uz jautājumu par tās nosaukumu. No dažādām pilsētām kopā ir sapūsti 4 vēji. „Mēs paši esam pārsteigti par vis kaut ko un centīsimies pārsteigt arī jūs,” grupas dalībnieki ir gatavi ne tikai ņemt, bet arī dot. „Mēs esam neapslīpēti briljanti, bet laika gaitā mēs viens otru pieslīpēsim un uzspodrināsim un galarezultāts varētu būt spīdošs, ar kuru apžilbināt visus apkārtējos,” savu projektu K1 reklamē Liene Brikouska. Savukārt Niks Volmārs noreklamē visus dalībniekus kopumā: „Jūs esat ārkārtīgi griboši, ar milzīgām ambīcijām un arī ļoti talantīgi – jūs esat īpašas personības.” Par to, kā ir vairāk - talanta vai ambīciju - varēs uzzināt jau 10.septembrī – plkst. 20.35 tiešraidē Latvijas Mūzikas kanālā, www.lmk.lv un kanālā LNT šova OKartes skatuve dalībnieki piedzīvos pirmās ugunskristības, jo ēterā varēs vērot lielo sestdienas koncertu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Labs starts. Intervija ar dziedātāju Etīnu Saulīti

"Mans vislielākais ieguvums ir Latvijas kontekstā – esmu pamanīta, par mani sāk interesēties. Tas nozīmē, ka aktīvāk varēšu sākt piedalīties Latvijas koncertdzīvē," pēc veiksmīgās dalības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja