Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar lielkoncertiem Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā un Rīgā tiks svinēta Zigmara Liepiņa 70 gadu jubileja

Ar četriem komponista Zigmara Liepiņa teātra un kino mūzikas lielkoncertiem Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā un Rīgā jau pavisam drīz tiks svinēta viņa 70 gadu jubileja, informēja koncerta rīkotāji.

Komponista Zigmara Liepiņa daiļrade ir plaša – viņš komponējis mūziku operām, rokoperai, radījis mūziku animācijas filmām, kinofilmai, daudzām teātra izrādēm, simfoniskajam orķestrim un Latvijai nozīmīgiem vēsturiskiem notikumiem, piemēram, Skrundas lokatora spridzināšanai. Viņa melodijas skanējušas Mirdzas Zīveres, Imanta Vanzoviča, Noras Bumbieres, Laimas Vaikules, Viktora Lapčenoka, Igo, Nika Matvejeva, Zigfrīda Muktupāvela, Aivara Brīzes, Dona, Ievas Kerēvicas, Gintas Krievkalnes un daudzu citu Latvijas solistu balsīs.

"Teātra izrādes mūžs parasti ir vien pāris gadi. Bieži vien vienīgais, kas pēc tās paliek, ir tieši mūzika un dziesmas, tādēļ esmu priecīgs, ka šajos koncertos skatītāji varēs dzirdēt melodijas, kas pirmo reizi skatītāju vērtējumam tika nodotas pirms 10, 20 vai pat 40 gadiem," saka jubilārs, komponists Zigmars Liepiņš.

"Komponista daiļrade ir tik plaša, ka vienā koncertā visus nozīmīgākos skaņdarbus nemaz nav iespējams izpildīt, tādēļ, sagaidot Zigmara Liepiņa 70 gadu jubileju, ar komponista atļauju esam atlasījuši viņa superhitus, kas rakstīti teātra izrādēm un kino. Skatītāji šīs dziesmas varēs dzirdēt gan jau labi zināmās, gan pavisam jaunās aranžijās," saka koncertu producents Juris Millers.

Koncertos skanēs dziesmas no rokoperas Lāčplēsis, uzveduma Kapteiņu stāsti, muzikālās drāmas Vadonis, izrādēm Iedomu spoguļi, Adata, Spartaks, Žanna d’Arka, Emīls un Berlīnes zēni, Momo, Punktiņa un Antons, operas Parīzes Dievmātes katedrāle, animācijas filmām Pasaciņa, Ness un Nesija, kā arī kinofilmas Vajadzīga soliste! un TV daudzsēriju filmas Sarkanais mežs.

Katrs no četriem Zigmara Liepiņa teātra un kino mūzikas koncertiem būs atšķirīgs, tajos piedalīsies Igo, Ieva Kerēvica, Aija Andrejeva, Ivo Grīsniņš Grīslis, Juris Vizbulis, Jānis Buķelis, Normunds Rutulis, Ralfs Eilands, Katrīna Gupalo, Ginta Krievkalne, Atis Ieviņš, Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi un citi solisti. Koncertos piedalīsies arī koris Anima, TDA Dzintariņš, bet koncertā, kas notiks tieši komponista dzimšanas dienā – 14. oktobrī Arēnā Rīga, būs arī vairāki īpašie viesi, tostarp – Dons, Gints Grāvelis, Jānis Skanis, grupa Citi zēni u.c.

Zigmara Liepiņa 70 gadu jubilejas teātra un kino mūzikas koncerti notiks 7. oktobrī Jelgavā, 9. oktobrī Rēzeknē, 14. oktobrī Rīgā un 16. oktobrī Liepājā. Beidzamās biļetes uz tiem vēl ir nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā.

Koncertu norises vietās būs iespējams iegādāties arī komponista Zigmara Liepiņa nupat izdoto grāmatu Mūzaīka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja