Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Bauskas pilī izskanēs senās mūzikas koncerts Eiropas galmu muzikālās pērles

Svētdien, 2. aprīlī, plkst. 14.00 Bauskas pilī koncertā Eiropas galmu muzikālās pērles Dītriha Bukstehūdes, Dario Kastello, Johana Georga Mufata, Izabellas Leonardas un citu 17. gadsimta komponistu mūzika. Ieeja koncertā - bez maksas.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) kopš 2005. gada darbojas Senās mūzikas katedra, kas katedras dibinātāja Māra Kupča vadībā ar aizrautību rūpējas par jauno talantu izglītošanu aizgājušo gadsimtu mūzikā. Izglītošana norit, balstoties uz pasaulē pieņemtā jēdziena Historically Informed Performance jeb "vēsturiski informēta muzicēšanas prakse" būtības ieviešanu gan mūzikas un kultūras procesu pētniecībā, gan atskaņošanā. Pateicoties Senās mūzikas festivāla Vivat Curlandia! norisēm, tieši Bauska nereti saistās ar pirmo vietu un atspēriena punktu mūziķa karjeras attīstībā. Kopš 2022. gada šīm norisēm ir pievienojušās Senās mūzikas katedras studentu radošās rezidences Bauskas pilī, kuru laikā tiek iestudēta un pirmo reizi klausītājiem atskaņota jauna koncertprogramma.

2. aprīļa koncertā Eiropas galmu muzikālās pērles pašmāju jaunajiem mūziķiem – JVLMA Senās mūzikas katedras studentiem - pievienosies arī senās mūzikas domubiedri un studenti no Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas, un Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas : Rūdis Cebulis, Megija Krista Strautmane, Ieva Sumeja, Simona Jocevičiūtė, Olga Gomonova (soprāns), Marianna Puriņa, Aļina Krjukova, Olga Kudajeva, Paula Kovaliova (baroka vijole), Sofija Ogarkova (baroka čells), Olga Artamonova, Mihails Pranovičs, Skirmantė Kirkliauskaitė (dubultvirdžināls, pozitīvērģeles) un Veronika Rinkule (dubultvirdžināls, pozitīvērģeles) .

Koncertā skanēs dziedātāju balsis un senās mūzikas instrumenti: baroka vijole, baroka čells, kā arī Bauskas pils muzeja jaunieguvumi - dubultvirdžināls un ērģeļpozitīvs. Dubultvirdžināls un ērģeļpozitīvs ir 16.gs beigu un 17.gs. sākuma vēsturisku mūzikas instrumentu kopijas, kuras Bauskas pils muzejs ieguvis projekta Vēsturiskais ceļš: Raudondvaris-Bauska ietvaros. Seno mūzikas instrumentu atskaņošana apmeklētājiem sniedz ne tikai muzikālu, bet arī estētisku baudījumu un autentisku skaņu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja