Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Daniils Bulajevs, Sabīne Sergejeva un Andrejs Jegorovs uzstāsies tiešsaistes meistarklasē ar franču vijolnieku Reno Kapisonu

Trešdien, 16. decembrī, no plkst. 18 līdz 20 Rīga Jūrmala akadēmijas tiešsaistes meistarklasē kopā ar slaveno franču vijolnieku Reno Kapisonu uzstāsies Latvijas talantīgie vijolnieki Daniils Bulajevs, Sabīne Sergejeva un Andrejs Jegorovs, informēja festivāla Rīga Jūrmala pārstāve Signe Lonerte.

Franču vijolnieks Reno Kapisons ir solists un kamermūziķis ar starptautisku slavu. Viņu pazīst un mīl viņa līdzsvarotības, toņa dziļuma un virtuozitātes dēļ, un viņš sadarbojas ar pasaules slavenākajiem orķestriem, mūziķiem, koncertvietām un festivāliem. Reno Kapisons ir iemantojis visaugstākā līmeņa solista reputāciju. Viņš uzstājas ar tādiem izciliem orķestriem kā Berlīnes filharmoniskais orķestris, Bostonas simfoniskais orķestris, Eiropas kamerorķestris, La Scala filharmoniskais orķestris, Londonas simfoniskais orķestris un daudziem citiem. 2021. gada vasarā mākslinieks kopā ar Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestri un diriģentu Juriju Temirkanovu uzstāsies arī mūzikas festivālā Rīga Jūrmala. Vairāk par mākslinieku šeit.

Meistarklases dalībnieki, vijolnieki, Andrejs Jegorovs (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, asoc.prof. T. Zībertes-Ijabas klase / G. Sarkisjana klase) izpildīs J.S. Baha Trešo sonāti vijolei solo, BWV 1005: Adagio un fūgu, Daniils Bulajevs (NMV Emīla Dārziņa mūzikas skola, N. Sarkisjanas klase, koncertmeistars M. Taņičevs) izpildīs L. van Bēthovena Septīto vijoļsonāti, op.30 nr.2, savukārt Sabīne Sergejeva, kura šobrīd apgūst vijoļspēli Gildholas Mūzikas un drāmas skolā (The Guildhall School of Music & Drama) Londonā (prof. D. Takeno klase, koncertmeistare A. Suhanova) izpildīs R. Šūmaņa Otro vijoļsonāti, op.121: 1. daļu - Ziemlich langsam-Lebhaf.

"Šo gadu noslēgsim ar meistarklasi vijolnieka Reno Kapisona vadībā, kurš ir ne tikai meistarīgs šī instrumenta spēles lietpratējs, bet arī harizmātiska personība, no kuras ir, ko mācīties," stāsta Toms Ostrovskis, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras asociētais profesors un Rīga Jūrmala akadēmijas vadītājs. "Tāpat arī ar nepacietību gaidām jauno gadu, kuru iesāksim ar vēl nebijušu saturu akadēmijas ietvaros - vokālajām meistarklasēm."

Rīga Jūrmala akadēmijas 2021. gada sezonā jau notikušas meistarklases pie Bavārijas Radio simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistara Laionela Kotē (Lionel Cottet) un Karaliskā Concertgebouw orķestra vadošā trompetista Omāra Tomasoni (Omar Tomassoni) vadībā. Apstiprināts, ka nākamās meistarklases 2021. gada janvārī notiks pie mecosoprāna Alises Kūtas (Alice Coote) un baritona Bendžamina Appla, kurš Jūrmalā uzstājās 2019. gada vasarā.

Tiešsaistes meistarklasi varēs vērot Rīga Jūrmala Facebook vietnē

Vairāk: www.riga-jurmala.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja