Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Diriģents Glinka vadīs prestiža pianistu konkursa finālu Valensijā

Latviešu diriģents Gints Glinka ir ielūgts vadīt XVIII Valesnsijas starptautiskā klavieru konkursa Iturbu Prize fināla kārtu, diriģējot Valensijas simfonisko orķestri. Konkurss radīts 1981. gadā par godu izcilam spāņu pianistam un diriģentam Hosē Iturbi, kurš ieguva pasaules slavu 20. gadsimta vidū.

Konkurss risinās piecās kārtās no 16. līdz 28. septembrim slavenajā Palau de la Música koncertzālē Spānijas pilsētā Valensijā. Glinka kopā ar Valensijas simfonisko orķestri uzņemsies atbildību pavadīt konkursa finālistus trijos noslēguma koncertos, kad arī izšķirsies konkursantu nominācijas.

Pirmās vietas ieguvējam tiek piešķirta 18 000 eiro liela naudas prēmija, līgums profesionāla ieraksta veikšanai, kā arī uzstāšanās ar Spānijas orķestriem. Iepriekšējā Iturbi Prize konkursā 2010. gadā augsto otro vietu ieguva ārzemēs dzīvojošā latviešu pianiste Arta Arnicāne. Konkurss tiek pārraidīts interneta tiešraidē www.pianoiturbi.com un Spānijas Nacionālajā televīzijā.

Latviešu diriģents nesen arī parakstījis memorandu ar Aspen Incorporated mākslinieku aģentūru par ekskluzīvu Glinkas pārstāvniecību Āzijas valstīs. Tokijā dibinātā aģentūra ir viena no vadošajām pārstāvniecībām Āzijas reģionā, reprezentējot tādus pasaules māksliniekus, kā Leonardu Slatkinu, Dmitriju Sitkovetski, Anni Sofiju fon Oteri, Hilliarda ansambli, BBC simfonisko orķestri, kā arī slavenos Berlīnes filharmoniķus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja