Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Džeksona faniem biļešu nauda būs jāgaida ilgi

Maikla Džeksona fani, kuri bija nopirkuši biļetes uz popzvaigznes solo koncertiem O2 arēnā Londonā, saņems naudu atpakaļ, taču koncertu organizators AEG Live brīdina, ka tas nenotiks drīz. AEG Live līdz šim nav steidzies ar popzvaigznes nāvei sekojušā apjukuma mazināšanu - firma solīja pilnu informāciju par atmaksas procedūru publicēt trešdien, taču trešdienas rītā _ michaeljacksonlive.

com_ joprojām atrodama tikai sēru vēsts un vispārīgs solījums izdevumus kompensēt. Vienu lietu gan organizatori ir pateikuši skaidri - atgūt naudu varēs tikai tie, kas pirkuši biļetes "pilnvarotās biļešu aģentūrās".

Pēc M.Džeksona nāves iestājās neskaidrība – kas notiks ar simtiem tūkstošu biļešu, kas pārdotas uz viņa 50 koncertiem Londonā? Biļešu aģentūru telefoni zvanīja bez mitas un valdības uzturētā patērētāju tiesību mājas lapa Consumer Direct daudzo informācijas pieprasījumu dēļ uz laiku pārstāja darboties. AEG Live lika faniem vairākas dienas pagaidīt un tikai sestdien laika klajā paziņojumu, ka "pilna informācija par biļešu naudas atlīdzināšanu tiks laista klajā nākamās nedēļas sākumā". Faniem tika ieteikts saglabāt biļetes un pirkuma apstiprinājumus.

Uz mūziķa solo koncertu sēriju, kas būtu bijusi pirmā pēc 12 gadu pārtraukuma, tika pārdots 800 000 biļešu. Lielākā daļa maksāja no 50 līdz 70 mārciņām (attiecīgi 41 un 56 LVL) , taču īpašo viesu biļetes pirmajās rindās bija krietni dārgākas – 790 mārciņas (640 LVL). Koncertu biļetes, kuras brīvā tirdzniecībā nonāca martā, tika izpārdotas rekorda ātrumā un ātri vien kļuva par labu biznesu – eBay un Londonas sludinājumu portālā Gumtree vidējā biļetes cena sasniedza 1300 mārciņu. AEG Live saka, ka naudu par interneta veikalos pirktajām biļetēm organizatori neatmaksās, jo biļešu tālāka pārdošana bija pretrunā ar pirkuma noteikumiem. "Ja jūs nopirkāt biļeti eBay, tad varat mēģināt vērsties pie pārdevēja. Taču kompensēt biļetes cenu nav viņa pienākums, jo biļetes saskaņā ar pirkuma noteikumiem nemaz nedrīkstēja tur pārdot," skaidro Consumer Direct. AEG Live lēš, ka kopējā kompensējamo biļešu vērtība sasniedz 50 miljonus mārciņu un brīdina, ka paies "ļoti ilgs laiks", iekams visi gribētāji varēs saņemt iztērēto naudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja