Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Dzintaros uzstāsies spāņu ģitāras virtuozs Pablo Sains Viljegass

Piektdien, 7. jūlijā, plkst. 19.30 Dzintaru koncertzālē koncertēs viens no pasaulē labākajiem klasiskajiem ģitāristiem Pablo Sains Viljegass, informēja koncerta rīkotāji.

Pablo Sains Viljegass ir uzstājies vairāk nekā 40 valstīs slavenākajās pasaules koncertzālēs – Vīnes Musikverein, Amsterdamas Concertgebouw, Pekinas National Centre for the Performing Arts, Losandželosas Hollywood Bowl, Buenosairesas Teatro Colon, Ņujorkas Carnegie Hall kopā ar tādiem orķestriem kā Berlīnes filharmoniskais orķestris, Čikāgas simfoniskais orķestris, Izraēlas filharmoniskais orķestris, Losandželosas filharmoniskais orķestris un Spānijas Nacionālais orķestris tādu populāru diriģentu kā Migels Harts – Bedoija, Karloss Kalmars, Aleksandrs Šellija vadībā.

Sains Viljegass ir saņēmis vairāk nekā trīsdesmit starptautiskas prēmijas, laidis klajā neskaitāmus diskus sadarbībā ar mūzikas ierakstu kompāniju Sony. Žurnāls Billboard viņu nodēvējis par "globālo spāņu ģitāras sūtni pasaulē", savukārt Plasido Domingo - par "izcilu spāņu ģitāras meistaru".

"Mūzika pieder cilvēkiem, un ģitāra ir balss, kas ir ļoti tuva to sirdīm," saka Pablo Sains Viljegass. Jūrmalā Pablo Sains Viljegass izpildīs savai dzimtenei raksturīgus skaņdarbus, sākot ar izteiksmīgām un romantiskām melodijām līdz visvirtuozākajiem un ugunīgākajiem skaņdarbiem, kas jelkad ir tapuši šim instrumentam.

Koncertā piedalīsies Liepājas mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas ansamblis Amber Strings.

Nenogurdināmajam ģitārspēles attīstības popularizētājam Pablo Sainam Viljegasam ir bijuši neskaitāmi pasaules pirmatskaņojumi, tostarp pirmatskaņoti Raundi – pirmo skaņdarbu, ko ģitārai sarakstīja pieckārtējs Oskara ieguvējs, komponists Džons Viljamss. 2006.gadā mūziķis uzsāka labdarības projektu Mūzikas mantojums bez robežām, kura mērķis ir atbalstīt un attīstīt bērnu un jauniešu muzikālo izglītību visā pasaulē. Šī projekta ietvaros piedalīties koncertā Jūrmalā ir aicināti Latvijā populārais Liepājas mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas stīgu ansamblis Amber Strings.

Pablo Sains Viljegass ir dzimis Larjohā (Spānijā), ģitārspēli sāka mācīties sešu gadu vecumā, kopš 2001.gadā dzīvo Ņujorkā. Starptautiskā prese mūziķi atzina par leģendārā XX gs. spāņu ģitārista Andresa Segovijas mantinieku.

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas un Emila Melngaiļa bērnu mūzikas skolas stīgu instrumentu ansamblis nemainīgās vadītājas Beātes Zariņas-Blaščinskas vadībā. Aiz muguras ir neskaitāmi starptautiskie konkursi un uzstāšanās. 2022.gadā tika iegūtas zelta medaļas trīs nominācijās prestižajā Losandželosas konkursā World Championships of Performing Arts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja