Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dzintaru koncertzālē atsāksies koncertcikls Brīvdienu mūzika

Dzintaru koncertzālē pavasara noskaņās atsāksies demokrātiskie Brīvdienu mūzikas koncerti, kur klausītājiem tiks dota iespēja baudīt izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā un caur sarunām tuvāk iepazīties ar māksliniekiem.

Koncertu vadītāja lomā iejutīsies un ar mūziķiem sarunāsies atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols. Šajos stundu garajos koncertos tiks gaidītas ģimenes, jaunieši un seniori, kas vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru.

3. aprīlī plkst. 14:00 dienas koncertā Pikniks pavasarī uzstāsies spožu mūziķu trio – pieredzes bagātā flautas brīnumu meistare Dita Krenberga, dažādos žanros rūdītais ģitārists Kaspars Zemītis un azartiskā ērģelniece Liene Andreta Kalnciema. 

Programmā skanēs senlaicīgas elegances un dejiskuma caurstrāvotie Džona Ratera skaņdarbi, itāļu leģendas Ennio Morikones brīnumskaistā melodija Gabriela obja, kā arī spāņu ģitārmūzikas meistara Federiko Moreno Torrobas un angļu filmu komponista Stenlija Maiersa gaišas smeldzes piepildītās mūzikas lappuses. Džeza noskaņās ievedīs ungārs Žolts Gārdoņji, tango ģēnijs Astors Pjacolla radīs naktslokāla burvību, bet francūzis Klods Bolings savā mūzikā aicinās pievienoties uz nesteidzīgu pikniku. Dzirdēsim arī Žaka Ibēra spāņu kultūras iedvesmoto  Entr’acte  un Kaspara Zemīša mūziku. 

8. maijā  Brīvdienu mūzikas koncertā plkst. 14:00 klausītājus priecēs burvīgu un talantīgu dāmu trijotne NYX TRIO, kurā muzicē flautiste Anete Toča, vijolniece Tatjana Ostrovska un pianiste Ieva Sarja. Kopā ar aktrisi Karīnu Tatarinovu mākslinieces radījušas latviešu orģinālmūzikas un daiļliteratūras koncertprogrammu, kas veltīta poētiskākajam Rīgas noskaņu apdziedātājam – Aleksandram Čakam, kuram 2021. gadā apritēja 120 gadu jubileja. Čaka prozas lasījumi mijiedarbosies ar latviešu komponistu kamermūzikas skaņdarbiem, kas pēdējā desmitgadē komponēti tieši NYX TRIO mūziķēm.  

Jānis Lūsēns ar salonmūzikas vieglumu nesteidzīgi vēro pilsētvidi Arkādijā, Imants Zemzaris sapņaini raugās mēnesnīcā, Jēkabs Nīmanis ekspresīvi izdejo tango, Monta Vērmane pievēršas naktij, Agnetas Volkovas  Ziedlapiņu valsī rožlapiņas maigi stāsta par savām atvadām no mīlestības un Marina Vidmonte skaņdarbā Strūklaka nimfa atmosfēriski vēro Operas skvēra strūklaku dažādos gadalaikos. Rihards Dubra  Ziemas kaislībās kaismīgi izdzīvo emociju gradācijas, bet Aivars Kalējs trīs miniatūrās met tiltu uz franču komponistu mūziku. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja