Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dzintaru koncertzāli vadīs līdzšinējais Latvijas koncertu vadītājs Guntars Ķirsis

Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA Dzintaru koncertzāle dalībnieku sapulcē 18. februārī pieņemts lēmums iecelt koncertzāles valdes priekšsēdētāja amatā Guntaru Ķirsi, kurš pašlaik ir VSIA Latvijas koncerti vadītājs, informēja Jūrmalas pilsētas dome.

"Jūrmalas pašvaldība vadībai ir izvirzījusi jaunus, ambiciozus mērķus, tāpēc to īstenošanai tiek piesaistīti jauni, spēcīgi profesionāļi," lēmumu pamato kapitāldaļu turētāja pārstāvis, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. "Ņemot vērā to, ka jau šā gada nogalē durvis vērs atjaunotā Dzintaru koncertzāle un Jūrmala kļūs par kultūras pilsētu visa gada garumā, mēs vēlamies Jūrmalā redzēt ne tikai jau esošos pasākumus, kas šeit ierasti notikuši gadu gaitā, bet paši veidot jaunas, spilgtas kultūras dzīves norises, jaunā pakāpē, starptautiski atpazīstamus pasākumus, kas piesaistītu kultūras dzīves cienītājus ne tikai Austrumeiropā, bet daudz plašākā mērogā. Jaunā valdes priekšsēdētāja iegūtā izglītība, gan līdzšinējā profesionālā darbība apliecina viņa spēju vadīt apjomīgus, saturiski bagātus un mērķauditorijas interesēm atbilstošus projektus."

G. Ķirsis kopš 2005. gada bijis VSIA Latvijas koncerti valdes loceklis, kur īstenojis uzņēmuma administratīvo un māksliniecisko vadību, plānojis un realizējis koncertu un festivālu programmas. No 2007. līdz 2009. gadam bijis Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra padomes loceklis, kur viņa atbildība bija uzņēmuma valdes darbības pārraudzība. No 1992. līdz 2005. gadam – Latvijas Radio Teodora Kalniņa kora direktors. Ķirsis bijis jaunā mūzikas festivāla Arēna direktors, Mūzikas nodaļas vadītājs E. Melngaiļa tautas mākslas centrā (tagad – Nacionālais Kultūras centrs), kā arī vadījis dažādus radošus mākslas projektus un festivālus.

"Kā Guntara Ķirša panākumus var izcelt krīzes gados izauklēto un šobrīd starptautisku atpazīstamību ieguvušo Spīķeru koncertzāli, kā arī nu jau starptautisku atzinību ieguvušo Rīgas festivālu," uzskata Jūrmalas pilsētas domes Kultūras nodaļas vadītāja Agnese Miltiņa. "Tā bija liela drosme un uzdrīkstēšanās ekonomiski un politiski sarežģītajos apstākļos, kādos Latvija bija nonākusi 2009. gadā, uzņemties iniciatīvu un izveidot koncertzāli nebūt ne Rīgas mūzikas mīļotājiem ierastā vietā – tirgus spīķeros. G. Ķirša spēja mobilizēties, izveidot pirmklasīgu komandu, pārliecināt finansētājus, uztvert pasaules mūzikas elpas pulsāciju, piedāvājot vienmēr labi apmeklētus un interesantus koncertus un visdažādākos mūzikas projektus, ir pierādījums G. Ķirša spējai būt par Latvijas koncertdzīves veidotāju un toņa noteicēju."

"Jaunie uzstādījumi Jūrmalas kultūras dzīvē tiks realizēti, balstoties uz vēsturiskām tradīcijām, atjaunojot Dzintaru koncertzālē augstvērtīgas un profesionālas mākslas klātbūtni," saka Guntars Ķirsis. "Mans redzējums attiecībā uz Dzintaru koncertzāli – panākt tās popularitāti starptautiskajā apritē, vienlaikus balstoties koncertzāles unikalitātē, nodrošinot koncertzāles sezonu visa gada garumā. Jūrmalas koncertdzīves mērķis ir veidot kultūras tūrisma produktu, kas būtu pievilcīgs gan vietējiem iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem. Tā būs iespēja piesaistīt tūristus visa gada garumā, piedāvājot gan kvalitatīvus mūzikas projektus, gan telpas semināriem un konferencēm."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja