Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Eirovīzijai iesniegto dziesmu skaits nav liels; prognozē lielāku aktivitāti pēdējā dienā

Līdz trešdienai, 12. oktobrim Eirovīzijas Nacionālajai dziesmu atlasei iesniegto dziesmu skaits nav liels, taču tiek prognozēta lielāka aktivitāte pēdējā dienā - kā vēstīts iepriekš, dziesmu iesniegšana Eirovīzijas Nacionālajai atlasei noslēgsies piektdien, 14. oktobrī.Kā sarunā ar Dienas portālu atzina Eirovīzijas projekta producents Aigars Dinsbergs, Eirovīzijas Nacionālajā dziesmu atlasē dziesmu skaitam nav izšķiroša nozīme: „Mērķis nav kvantitāte, bet kvalitāte.

Svarīgākais, lai dziesmas būtu melodiskas un cilvēkus uzrunājošas. Man nav bažu - noteikti būs, no kā izvēlēties. Latviešiem ir raksturīgi visu atlikt uz pēdējo brīdi, tāpēc arī dziesmas Eirovīzijas Nacionālajai atlasei gaidām vēl pēdējās dienās. Tā ir bijis gadu no gada - pēdējā dienā autori vai viņu pārstāvji stāv rindā, lai iesniegtu dziesmas.”Šogad Eirovīzijas Nacionālās atlases kārtībā ieviesti vairāki jauninājumi, tajā skaitā interneta balsojums – Eirovīzijas Nacionālās atlases mākslinieciskā padome ņems vērā arī sabiedrības viedokli. „Parasti izskanējuši pārmetumi, ka žūrija iesniegtās dziesmas vērtē un lēmumu pieņem pēc sev vien zināmiem kritērijiem. Tagad tie, kuriem ir interese par Eirovīziju, varēs dzirdēt visas dziesmas, kas tikušas iesnigtas,” norāda A. Dinsbergs. Mākslinieciskā padome, kurā darbojas mūziķi, komponisti, producenti, izveidota ar mērķi ne tikai vērtēt dziesmas, bet arī gatavošanās posmā palīdzēt, konsultēt, ieteikt, lai dziesma, kas pārstāvēs Latviju Eirovīzijā, tiktu sagatavota pēc iespējas labāk - arī no horeogrāfijas un stila viedokļa.A. Dinsbergs gan atturējās prognozēt, cik un kādas dziesmas tiks iesniegtas. Mākslinieciskā padome vēl nav sākusi iesniegtās dziesmas klausīties - vērtēšanas process sāksies tikai pēc iesniegšanas termiņa beigām, kad arī tiks atklāts pieteikto dziesmu skaits.  „Aicinu dziesmu autorus domāt tālredzīgi - iesniedzot savus darbus Eirovīzijai, nevajag „taisīt” lielo mākslu, ir jāprot atkāpties arī no sava ierastā stila un žanra. Prioritāri ir, lai dziesma patiktu pēc iespējas plašākai auditorijai - dažādām gaumēm un mentalitātēm,” uzsver Eirovīzijas projekta producents A. Dinsbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja