Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Emīla Dārziņa jauktais koris dāvina bezmaksas Ziemassvētku mūzikas ierakstu

Svētku noskaņā Emīla Dārziņa jauktais koris (iepriekš pazīstams kā Swedbank koris) dāvina klausītājiem komponista Riharda Dubras Ziemassvētku oratorijas (Oratorio in Natali Gaudio) ierakstu, kuru jebkurš interesents bez maksas var lejuplādēt kora mājas lapā www.darzinakoris.lv.

Dubras skaņdarbs pirmo reizi izskanēja pirms diviem gadiem, kad Rīgā, Sv. Jēkaba katedrālē notika tā pasaules pirmatskaņojuma koncerti. Tos Latvijas pasākumu producentu asociācija (LaPPA) atzina par 2011. gada labāko jaundarbu (priekšnesumu), bet izdotais ieraksts šogad iesniegts vērtējumam Mūzikas ierakstu gada balvai kā labākais akadēmiskās mūzikas albums.

Ziemassvētku oratorija aicina klausītāju piedzīvot brīnišķīgas Ziemassvētku nakts izjūtas, kuru pamatā ir sapņošana, viegla laimes izjūta, cerības, mierinājuma un absolūtas mistikas klātbūtne. Komponists Rihards Dubra uzskata, ka viņa mūzika ir vairāk filozofiska nekā parasti pieņemts. Saturiski oratorija iedalāma trīs daļās: pirmā daļa ir kā pareģojums par to, kas sagaidāms, vairāk jaušama mistikas klātbūtne. Tās otrajā daļā risinās paši Ziemassvētku nakts notikumi, bet savukārt trešā daļa ir kā maza skice par to prieku, kas mūs piemeklējis.

Ierakstā piedalās Emīla Dārziņa jauktais koris (Swedbank koris), Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, Latvijas Nacionālās operas solisti Viesturs Jansons un Laura Grecka, kā arī Gadsimtu orķestris, kas dibināts ar mērķi iesaistīties dažādos muzikālajos projektos un vokāli instrumentālu skaņdarbu atskaņojumos. Tā sastāvā muzicē profesionāli mūziķi no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas orķestra un pūtēju orķestra Rīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja