Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Festivālā Latvijas rudens Rīgas Domā skanēs aktuālais latviešu mūzikā

Piecos koncertos no 29. septembra un visu oktobri norisināsies festivāls Latvijas rudens Rīgas Domā, kurā īpaši tiks pievērsta uzmanība aktuālajam latviešu mūzikā, informēja Rīgas Doma vadītājs Aigars Reinis.

Koncertos izskanēs pirmatskaņojumi, Imanta Ramiņa 80. gadadienai veltīts koncerts un ērģelnieku dueta Riga Organum Duo koncerts ansambļa 10. sezonas zīmē. Jaundarbus piedāvās Indra Riše, Renāte Stivriņa, vecmeistars Aivars Kalējs un divi jaunie talanti – Kārlis Rērihs un Renāts Cvečkovskis.

Īpaši arī būs mūziķu sastāvi. Daudz latviešu mūziku izdziedājusī vokālā grupa Putni kopā ar baritonu Armandu Siliņu un ērģelnieku Jāni Pelši runās par "gaismu" (29.09). Holmsa Emīla Jensa spēlētā trompete satiksies ar izcilā Aigara Raumaņa saksofonu jaundarbos  un nesen radītā mūzikā, pieplusojot arī Aigars Reiņa spēlētās jaudīgās Doma ērģeles (13.10).

Ērģelnieku duets Ilona Birģele un Diāna Jaunzeme Portnaja kopā spēlē jau 10 gadus, šoreiz Rīgas Domā atskatīsies un izspēlēs tieši šim duetam rakstītu latviešu komponistu mūziku (6.10).

Savukārt 20. oktobrī Rīgas Doma meiteņu koris Tiara diriģentes Airas Birziņas vadībā iedzīvinās Imanta Ramiņa mūziku komponista 80. – kopā ar ērģelnieci Kristīni Adamaiti un soprānu Jolantu Strikaiti ieskatīsies Latvijā maz skanējušās solo dziesmās, svinētāju pulkam pievienojot arī Pēteri Vasku un Renāti Stivriņu.

Rudens Rīgas Domā noslēgsies ar ērģelnieces Vitas Kalnciemas koncertu Pateicība, kurā pievienosies arī soprāns Viktorija Majore (27.10).

Festivāls Latvijas rudens Rīgas Domā norisinās jau piekto gadu, pievēršoties tieši latviešu komponistu veikumam, jo īpaši bagātinot un paplašinot izskanējušās mūzikas spektru – starp pirmatskaņojumiem arī klasiķu mūzika, nesen radīta mūzika un nepelnīti plauktos piemirstas brīnišķīgas mūzikas lappuses.

Biļetes Rīgas Doma kasē un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja