Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Foto: Ar krāšņu koncertu Vāgnera namā noslēdzies Osokina Brīvības festivāls Ukrainai

Sestdien, 10. jūnijā, ar krāšņu koncertu un Ukrainas karam veltītu izstādi Vāgnera namā noslēdzās Osokina Brīvības festivāls Ukrainai, kura laikā Ukrainas atbalstam saziedoti vairāk nekā 20 000 eiro, informēja festivālā pārstāvji.

Festivāla Noslēguma koncertā piedalījās stīgu ansamblis Kremerata Lettonica, aktrises Dita Lūriņa un Larisa Ponomarenko, kā arī pats festivāla dibinātājs un radošais direktors – pianists Andrejs Osokins. To ar uzrunām atklāja Latvijas Valsts prezidents Egils Levits un Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols. Koncerta apmeklētājiem bija iespēja apskatīt arī īpašu Ukrainas karam veltītu izstādi – ukraiņu bērnu zīmējumus no Harkivas, Irpiņas, Kijivas un Latvijas, mākslinieka Edmunda Kalniņa instalāciju Laiks, Latvijā patvērumu radušo ukraiņu sieviešu portretu izstādi, kuru papildināja smeldzīgi stāsti no Grebņevas.

Savukārt svētdien, 11. jūnijā, kultūrtelpā Ola Foundation izskanēja festivāla epilogs – pianista Georgija Osokina solokoncerts.

Festivāla laikā gūtie biļešu ieņēmumi kopā ar īpašā akcijā portālā Ziedot.lv saziedotajiem līdzekļiem tiks novirzīti Ukrainai – humanitārajai, medicīnas, aizsardzības un mājdzīvnieku palīdzībai. Šī akcija turpināsies vēl divas nedēļas, sniedzot iespēju cilvēkiem, kuri netika uz koncertiem, ziedot Ukrainas atbalstam, kas ir īpaši svarīgi pēc Kahovkas HES uzspridzināšanas terorakta. Ikvienam vēl ir iespēja turpināt ziedot šeit: www.ziedot.lv/osokina-brivibas-festivals.

Otrdien, 13. maijā, no laukuma pie Kongresu nama uz Ukrainu ceļā dodas konvojs, kas nogādās kara plosītajās teritorijās un plūdos cietušajiem cilvēkiem maltīšu komplektus un termovizorus, kas jau iegādāti par festivāla laikā saziedotajiem līdzekļiem.

"Kamēr karš nav beidzies, līst asinis, mirst nevainīgi cilvēki, turpinās kara noziegumi un notiek ar cilvēciskumu nesavienojams ļaunums, mūsu uzdevums ir tik pat jaudīgi turpināt atbalstīt Ukrainu, rādīt tās cilvēkiem, ka mēs esam kopā ar viņiem pat visgrūtākajos un drūmākajos brīžos un izdarīsim visu, lai karš beigtos ar Ukrainas uzvaru pēc iespējas ātrāk. Lai mūsu atbalsts kļūst par svarīgu signālu citām valstīm, par mudinājumu stiprināt palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem un karavīriem, lai sasniegtu mūsu kopīgo sapni un dāvinātu gaišu nākotni nākamajām paaudzēm! Esmu ārkārtīgi pateicīgs visiem klausītājiem un ziedotājiem par milzīgo atbalstu, jo šī gada festivāls jau savācis lielāku ziedojumu nekā pagājušajā gadā. Tas ir akūti vajadzīgs tieši tagad, kad sācies pretuzbrukums un noticis Kahovkas HES uzspridzināšanas terorakts," saka Andrejs Osokins.

Šis ir jau ceturtais pianista Andreja Osokina Brīvības festivāls, kas jau otro gadu ir veltīts Ukrainai un tās cilvēkiem. Festivāls un tā ieskaņas pasākumi šogad norisinājās vairāk nekā mēnesi – tā laikā notikuši daudzveidīgi koncerti, meistarklases, sarunas par aktuālo, īpaša festivāla mūziķu tikšanās ar ukraiņu ģimenēm, labdarības akcijas un citi notikumi. Tas pulcēja Latvijā un pasaulē atzītus latviešu un ukraiņu mūziķus, aktierus, māksliniekus un citu jomu profesionāļus, kuru vidū ir Labvēlīgais tips, Melo-M, Ralfs Eilands, Katrīna Gupalo, Georgijs Osokins, Kremerata Lettonica, Sonora Vaice, Ieva Parša, Edgars Ošleja, Platons Buravickis, Gundars Āboliņš, Dita Lūriņa, Laura Čaupale, Ģirts Krūmiņš, klavieru kvartets Quadra, Kristīne Garklāva, Kristīne Rudzinska, Mārtiņš Daugulis, pats Andrejs Osokins, mūziķi, mākslinieki un aktieri no Ukrainas un daudzi citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja