Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Izskanējis Andreja Osokina solokoncerts koncertzālē Lielais dzintars

Ar Sergeja Rahmaņinova Trešo klavierkoncertu sestdien, 17. oktobrī, pianists Andrejs Osokins uzstājās Liepājas koncertzālē Lielais dzintars. Šo vakaru īpašu padarīja arī Jura Karlsona svītas Antonija #Silmači pirmatskaņojums, ko klausītāju rindās piedzīvoja pats komponists. Pie Liepājas Simfoniskā orķestra diriģenta pults stājās Guntis Kuzma, kura interpretācijā skanēja arī Ludviga van Bēthovena uvertīra Egmonts.

Pasaulslaveno Rahmaņinova Trešo klavierkoncertu pamatoti dēvē par vienu no sarežģītākajiem klavierkoncertiem, kas no izpildītāja prasa nevainojamu tehniku un muzikalitāti. Un to šajā vakarā nevainojami demonstrēja Andrejs Osokins, kurš ar nepacietību bija gaidījis šo tikšanos ar Liepājas simfoniķiem: "Ar Liepājas Simfonisko orķestri mani saista atmiņas jau no agras bērnības, kad mans tēvs spēlēja Pianisma zvaigžņu festivālā. Es vienmēr apbrīnoju šī orķestra prasmi tik meistarīgi un izjusti spēlēt tieši klavierkoncertu repertuāru. Tā ir liela māksla būt gan kopā ar pianistu, gan būt kā vienam veselam ar pianistu."

Pēc Liepājas Simfoniskā orķestra un diriģenta Gunta Kuzmas ierosinājuma speciāli šai programmai komponists Juris Karlsons bija radījis svītu savam 2017. gadā tapušajam baletam Antonija #Silmači, kas Latvijas Nacionālajā operā Aivara Leimaņa vadībā uzvests 2018. gadā. Balets veidots, iedvesmojoties no Blaumaņa lugas Skroderdienas Silmačos, un tā centrālais tēls ir Antonija, kuras mīlestības izslāpusī sirds alkst pēc īsta un patiesa piepildījuma. Nepārtrauktā simfoniskā attīstībā svītā ir sakārtoti fragmenti no baleta abiem cēlieniem.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja