Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 28. oktobris
Ninona, Ņina, Antoņina, Oksana

Franču mūziķis Aleksejs Aigui Anglikāņu baznīcā uzstāsies ar savu jauno projektu Les Cordes Sensibles

Anglikāņu Svētā Pestītāja baznīcā 16. novembrī plkst. 17.00 mūziķis Aleksejs Aigui prezentēs savu jauno projektu Les Cordes Sensibles, informēja mūziķa pārstāvji

Šis koncerts ir pirmā franču komponista un vijolnieka Alekseja Aigui uzstāšanās Rīgā pēdējo gadu laikā ar viņa jauno projektu Les Cordes Sensibles, kas tapis sadarbībā ar igauņu klasiskās mūzikas izpildītājiem, kuri pēc uzstāšanās Tallinā programmu prezentēs Rīgā.

Les Cordes Sensibles ir kamerprojekts, kurā Aigui spēlē kopā ar stīgu trio un viesu kontrabasu, kur solo vijole neoklasicisma mūzikas skarbumam piešķir brīvības elementu. Katrs priekšnesums kļūst unikāls, pateicoties dzīvai improvizācijai un oriģinālai kompozīcijas formai, kas apvieno minimālismu un avangardu.

Koncerta programmā iekļautas gan jaunas Aiguas kompozīcijas, gan pārstrādāti fragmenti no viņa mūzikas filmām un teātrim, kas pazīstama no filmām Nedzirdīgo zeme (Valērijs Todorovskis) un Pravda (Hirokazu Koreeda), kā arī citiem kino projektiem. Viņa lielākie darbi ir Second Hand Tango, Equus, mūzika baletiem un laikmetīgās dejas izrādēm.

Aleksejs Aigui ir viens no daudzpusīgākajiem mūsdienu komponistiem, kura darbi jau gadu desmitiem veido Eiropas mūzikas ainavu. Viņa mūzika ir ne tikai skanējusi uz pasaules lielākajām skatuvēm, bet arī kļuvusi par nozīmīgu slavenu filmu sastāvdaļu. Raoula Pecka filmas Es neesmu tavs melnādainais (I Am Not Your Negro) skaņu celiņš tika nominēts Amerikas Kinoakadēmijas balvai un ieguva daudzas prestižas balvas, tostarp BAFTA un Emmy. 2024. gadā Aigua mūzika Pecka jaunajai filmai atkal saņēma galveno balvu Kannu kinofestivālā.

Koncerts būs unikāla iespēja Rīgas klausītājiem kļūt par lieciniekiem muzikālam kopdarbam, kurā kopā ar Aigui uz skatuves kāps slaveni igauņu mūziķi: Merlins Porkma - vijole, Anna Mäekivi - alts, Ruslans Petrovs - čells, kuri veido pastāvīgo ansambli Trio Lummus, kā arī kontrabasists Antons Hanness.

Aleksejs Aigui Rīgā uzstājās pirms vairāk nekā 10 gadiem, un pirms kāda laika kopā ar Ināru Kolmani viņš veidoja vairākus īpašus projektus televīzijas kanālam ARTE.

 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja