Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Grupas Židrūns albums nominēts Neatkarīgo mūzikas izdevniecību asociācijas Eiropas labākā albuma titulam

Alternatīvā roka grupas Židrūns albums Kovārņu mazbērniem nominēts Neatkarīgo mūzikas izdevniecību asociācijas (IMPALA) Eiropas labākā albuma titulam, informēja I Love You Records pārstāvis Bruno Roze.

Viņš teica, ka IMPALA paziņojusi divdesmit piecu 2020. gada Eiropas labāko albumu sarakstu. Nominācijā iekļauts grupas Židrūns albums Kovārņu mazbērniem. Vienlaikus albums nominēts Zelta mikrofona balvai kategorijā Rokmūzikas albums un Labākais albuma dizains. Albuma noformējumu melnbaltā kino noskaņās veidojis mākslinieks Otto Zitmanis.

Roze atzīmēja, ka IMPALA balva Eiropas gada neatkarīgais albums tiks pasniegta jau 11 reizi. Tā atspoguļo muzikālo talantu daudzveidību un bagātību, ko demonstrē neatkarīgie Eiropas izdevēji. No nominētajiem albumiem IMPALA valdes locekļu žūrija izvēlas vienu uzvarētāju. Iepriekšējos gados balvas ir ieguvuši dažādu Eiropas valstu mākslinieki, piemēram, Efterklang, Adele, The xx, Viagra Boys un citi. Pērn par labāko tika atzīts vācu elektroniskās mūzikas autora Apparat albums LP5.

IMPALA izvirzītā misija ir atbalstīt neatkarīgās mūzikas nozari, piešķirot arvien lielāku vērtību māksliniekiem, veicināt kultūras daudzveidību un uzņēmējdarbību, rosinot tam labvēlīgus politiskās plānošanas mehānismus, veidojot atbilstošu vidi un modernizējot mūzikas nozares uztveres rādītājus.

Apvienības IMPALA biedru skaitā ir izdevniecības Beggars Group un Cooking Vinyl, kā arī vēl daudzi Eiropas mūzikas izdevēji. 2016.gadā IMPALA pievienojās arī Latvijas mūzikas apgāds I Love You Records.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja