Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Gustavo un ansis publicē dziesmas Efekts mūzikas video

Otrdien, 19. septembrī, publicēts mūziķu, reperu Gustavo un anša kopīgi radītā skaņdarba Efekts mūzikas video, informēja mūziķis.

"Atceros, kā pagājušā gada hip hop festivāla Straume ietvaros, vēroju anša mēģinājuma procesu, kurā viņš gatavojās savai vakara performancei. Mēģinājuma ietvaros pārbaudot savu vokāla efektu pedāli un slēdzot iekšā, ārā dažādus efektus, ansis teica - viens, viens…, divi, divi…, tas ir tāds efekts…, efekts. Uzreiz pierakstīju šo frāzi telefonā, jo sapratu, ka tie vārētu būt kādas dziesmas piedziedājuma vārdi. Mēnesi vēlāk sazinājos ar ansi un piedāvāju radīt kopīgu skaņdarbu. Viņš piekrita bez vilcināšanās. Zinot anša centīgo un tiešām meistarīgo pieeju radošajam procesam jau priekšlaicīgi jutu, ka kopīgiem spēkiem radīsim īpašu skaņdarbu. Priekšnojauta mani nepievīla," - dziesmas tapšanu komentē Gustavo.

Skaņdarba mūzikas autors ir Gustavo, vārdu autori ir Gustavo un ansis. Dziesma Efekts tika rakstīta šī gada pavasarī izdotajam, piektajam Gustavo studijas albumam Tagad tikai sākās. Jau pavisam drīz pēc jaunā albuma publicēšanas straumēšanas platformās, kompozīcija Efekts kļuva par vienu no klausītāju iecienītākajām un klausītākajām ieraksta Tagad tikai sākās dziesmām. Kopumā albumā ir iekļautas 13 skaņdarbi, tostarp kompozīcijas Mums vajag atpakaļ Gustavo un Tagad tikai sākās, kas jau ir kļuvušas par radio hitiem.

"Man šķiet, ka mēs abi esam tādi kadri LV repa skatuvē, kuriem ir grūti atteikt interesantiem izaicinājumiem. Gan Gustao turbulentais bīts, gan pats Efekta koncepts, kuru mums bija uzdevums padarīt par skanīgu repa dziesmu ar personisku vēstījumu, gan tagad arī videoklips — domāju, ka abi apzināmies, ka tajā visā pamatīgi noderēja mūsu pieredzes bagāža, lai ar to tiktu galā tā, kā mēs to izdarījām. Diezgan grūti šo sadarbību salīdzināt ar kaut ko citu, jo man tā pirmkārt ir sadarbība vienu no saviem svarīgākajiem skolotājiem, kuru mūzikā pazīstu jau 20 gadu, un ir sirreāli tagad, 2023. gadā, kaut ko tādu radīt kopā jau kā komandai. Centos neatpalikt. Tas nebija viegli!" - papildina ansis.

"Dziesmas Efekts dinamisko un enerģisko noskaņu vēlējāmies paspilgtināt ar atbilstošu — spilgtu videoklipu, ko meistarīgi īstenoja režisors Elvijs Pārpucis un video komanda LATER. Efekts ir jau astotais mūzikas video, kas ir tapis mūsu sadarbībā. Lai arī filmēšanas process ilga gandrīz diennakti un tajā bija gana daudz izaicinājumu, man ir milzīgs prieks par rezultātu, līdz kuram mums izdevās nonākt, īpaši tāpēc, ka šoreiz tas tika sasniegts tiešām pacilātā un jautrā atmosfērā," — komentē Gustavo.

Speciāli video ekranizācijai ansis izveidoja arī īpašu skaņu efektu celiņu, kas ne tikai konceptuāli saskan ar dziesmas kopējo vēstījumu, bet arī veiksmīgi paspilgtina kompozīciju un klipu, sakausējot tos un sniedzot stāstam papildus dimensiju un dinamiku.

Mūziķis atgādina, ka jaunais albums Tagad tikai sākās ir pieejams ne tikai straumēšanas un lejuplādes platformās, bet arī CD formātā. Kompaktdiskus, plates un citus mūziķa darinājumus ir iespēja iegādāties mājaslapā - www.beidzot.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja