Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Iedvesma nebijušu lietu radīšanai. Starptautiskā Džeza diena digitāli, noderīgi un bez maksas

Astoto gadu pēc kārtas Latvijā svinēs UNESCO Starptautisko Džeza dienu — šoreiz digitāli, noderīgi un bez maksas 30. aprīlī un 3. maijā.

"Kamēr īstenot lielos plānus joprojām nav iespējams, nospriedām kopā ar kolēģiem, ka arī pandēmija nedrīkst būt šķērslis svinībām. Un svinību nevar būt par daudz, it īpaši, kamēr džeza mūziķi Latvijā turpina būt raženi un radoši!" stāsta Aleksandra Line no apvienības Wise Music Society, kas īsteno ikgadējās UNESCO Starptautiskās Džeza dienas projektu Latvijā. "Šoreiz šos svētkus atzīmēsim ar piecu starptautiski atzītu mūziķu un izglītotāju interaktīvām meistarklasēm digitālajā vidē, kā arī diviem virtuāliem talantīgu pašmāju mūziķu koncertiem 30. aprīlī un 3. maijā. Šogad Starptautisko Džeza dienu Latvijā varēs baudīt no jebkuras vietas pasaulē."

No International Jazz Day Latvia lapas Facebook vietnē varēs pieslēgties diviem koncertiem. Vispirms šādi 30. aprīlī plkst. 20.00 varēs izbaudīt pianista un komponista Krista Saržanta debijas albuma Then and Now prezentācijas koncertierakstu, kas pērnruden notika Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, muzicējot kopā ar kamerorķestri. Savukārt 3. maija vakarā plkst. 21.00 sekos Latvijas mūziķu, pianista Edgara Cīruļa, vokālistes Kristīnes Liedes un kontrabasista Jāņa Rubika apvienības Dream Teller virtuāls koncerts M/ Darbnīcā. Bet tas vēl nav viss. 3. maijā turpat Facebook visu dienu būs iespējams virtuāli piedalīties piecu ārzemju džeza mūziķu un izglītotāju meistarklasēs.

"Mūsuprāt, šis ir arī īstais laiks, lai gūtu svaigas zināšanas, attīstītu profesionālās prasmes un varbūt vienkārši iedvesmotos vēl nebijušu lietu radīšanai. Iespējams, lai iedvesmotos iesākt ko pilnīgi jaunu dzīvē. Tāpēc nolēmām Starptautiskās Džeza dienas ietvaros aicināt talkā piecus starptautiski atzītus lektorus," atklāja Aleksandra Line. Tie ir komponists, pianists, aranžētājs Sērens Mollers no Dānijas (3. maijā plkst. 10.00), bundzinieks Saša Mašins (Krievija, plkst. 12.00), ģitārists Djego Beirao (Brazīlija, plkst. 14.00), Grammy balvai nominētā amerikāņu vokāliste, komponiste Nikola Zuraitis (plkst. 16.00), kā arī kontrabasists un populāra raidieraksta autors Džeisons Hets (plkst. 18.00). "Dziesmu rakstīšanas prasmes, samba kā žanrs, sevis pozicionēšana lielajā pasaulē, ritma izpratne, sava ceļa meklējumi, atziņas par stāsta spēku mūzikā, kas gūtas, intervējot 800 mūziķus, noderēs ikvienam, kurš grib skatīties uz džezu un pasauli plašāk." Meistarklases notiks angļu valodā, un katras noslēgumā dalībnieki varēs uzdot vieslektoriem jautājumus.

Sīkāk – www.jazzday.lv un www.fb.com/jazzdaylatvia/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja