Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ievadot savu 30 gadi, folkloras grupa Laiksne laiž klajā jaunu videoklipu

Ievadot savu 30 gadi, folkloras grupa Laiksne laiž klajā videoklipu dziesmai Nepūta taures no pērn izdotā albuma Ko zinu gaidīt, kurā apkopotas trīspadsmit tautas dziesmas par sievietes mūža ritējumu.

Videoklipā Laiksne aicina klausītājus kopā izbaudīt silto vasaras dienu un doties ceļojumā. "Viss mūsu mūžs ir kā kāzu dancis pašam ar sevi. Ko zinām gaidīt, ko negaidīt? Sevis iepazīšana, jauni augstumi, un zināšanas neba par velti nākušas. Dālderis šeit, dālderis tur, ceļa putekļi krājas uz kājām. Ceļš ir garš, un galamērķis vienmēr kaut kur priekšā. Ir tik svarīgi sajust drauga plecu un izbaudīt dzīvi kā siltu vasaras dienu. Ceļa putekļi, lai apliecina, ka esam gājuši!" - tā dziesmas un videoklipa noskaņas ataino grupas dalībnieki.

Videoklipu filmēja un montēja Gatis Indrēvics un tajā piedalījās grupas dalībnieki Baiba Indrēvica, Dina Liepa, Lauma Garkalne, Imanta Nīgale, Vineta Romāne, Kaspars Indrēvics un Gatis Gaujenieks. Laiksne sirsnīgi pateicas par atbalstu Smārdes autobusu parkam un personīgi šoferim Romānam Lučko, kā arī Ilonai Ceicānei un Jurim Butanam.

Grupa Laiksne jau no 1993. gada aktīvi darbojas Latvijas folkloras dzīvē, apgūstot plašu tradicionālās mūzikas materiālu – no gadskārtu un godu ieražu dziesmām līdz danču melodijām, spēlējot pārsvarā mūsdienīgi interpretētu tautas mūziku. Grupai izdoti seši albumi, veltīti dažādām tēmām - sievietes mūža gājumam (Kyukova dzagyuze (2001), Es jauna būdama (2003) un Ko zinu gaidīt (2022)), Jāņiem (Jāņu nakti zelta rasa (2002)), Ziemassvētkiem (Es čigāna meita biju (2013)) un sadzīves dziesmām (Putra (2010)).

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja