Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

II Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forumā skanēs jauna mūzika

Otrais Baltijas valstu pūtēju orķestru diriģentu un ansambļu vadītāju forums, ko rīko Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra (NKMVA), notiks Rīgā, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā 16. un 17. oktobrī, informēja aģentūras komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika

Otrais Forums, saglabājot iepriekšējā gada norises — diriģēšanas un ansambļu meistarklases, kā arī pūtēju orķestru un ansambļu koncertus, dalībniekiem piedāvās jaunas tēmas un radošas tikšanās ar mūzikas speciālistiem no Latvijas, un viesiem no ASV, Somijas, Nīderlandes, Lietuvas, Igaunijas. Kā norādīja I. Bika, foruma pasākumus bez maksas var apmeklēt ikviens interesents.


Foruma priekšvakarā, 15.oktobrī plkst. 19 notiks Nacionālo Bruņoto spēku orķestra koncerts Sv. Jāņa baznīcā, savukārt pašu forumu uzsāks lietuviešu un igauņu mūzikas koncerts JVLMA Lielajā zālē 16. oktobrī plkst. 11. Tajā jauniešu pūtēju orķestris "Auseklītis" sava vadītāja Haralda Bārzdiņa, lietuviešu diriģenta Egidija Ališauska un igauņu diriģenta Ottsa Kaska (Igaunija) vadībā atskaņos viesdiriģentu veidotu programmu. Lietuviešu mūziku tajā pārstāvēs komponisti Kazis Daugela, Tauras Adomavičus, bet igauņu - Renē Ēspere, Prīts Pajusāra, Adu Regi, Henna Rebane un Otts Kasks.

Ansambļu koncertā JVLMA Ērģeļu zālē 15. Oktobrī plkst.16. 40  muzicēs Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas, Pārdaugavas mūzikas un mākslas skolas flautu ansamblis un dueti, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas flautu trio, mežragu kvartets, pūšaminstrumentu kvintets un Ventspils mūzikas vidusskolas metāla pūšaminstrumentu kvartets.

Latviešu mūzikas koncertā Latvijas Universitātes Lielajā aulā 15. Oktobrī plkst.19 Latvijas Universitātes pūtēju orķestris diriģentu Jāņa Puriņa un Andra Vecumnieka vadībā atskaņos NKMVA 2010. gadā izdotos latviešu komponistu – Jura Karlsona, Riharda Zaļupes, Andra Riekstiņa, Evijas Vecumnieces jaundarbus pūtēju orķestrim, bet pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Anitras Tumševicas Missa Brevis pūtēju orķestrim un korim. Atskaņojumā piedalīsies arī jauktais koris Austrums un "De Coro."

Ziemeļvalstu mūzikas koncertā foruma noslēgumā JVLMA Lielajā zālē 17. Oktobrī plkst. 14.30 uzstāsies Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt Esko Heikinena, Hugo Alfena, Jukas Vītasāri, Timo Forstrēma, Egila Hovlanda un Petera Etrupa Larsena skaņdarbus pūtēju orķestrim.

Abas foruma dienas no plkst. 10 būs apskatāma mūzikas instrumentu izstāde, kurā būs iespēja redzēt pūtēju orķestru nošu ekspozīciju un Baltijas valstu mūzikas instrumentu veikalu piedāvājumu. Izstādē piedalīsies arī mūzikas instrumentu meistari no Latvijas un Lietuvas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja