Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Izziņo Positivus festivāla ’11 pirmās grupas

Pirmdien, 20.decembrī “Positivus festivāla” organizatori izsludinājuši pirmos festivāla 2011.gada māksliniekus, taču, tā kā “hedlaineru” jeb galveno mākslinieku vārdi vēl netiek atklāti, biļešu cenas pagaidām paaugstinātas netiks.Zināms, ka “Positivus festivālā” 2011.gada vasarā spēlēs ASV ironiskā apvienība “Ok Go”, briti “Chapel Club”, dāņu indie izpildītāji “The Kissaway Trail”, kā arī lietuviešu dziedātāja Alīna Orlova, Dānijas grupa “Alcoholic Faith Mission” un pašmāju rokmūziķi “Dzelzs vilks”.

Amerikāņi “Ok Go” ievērību izpelnījušies galvenokārt ar saviem videoklipiem. Dziesmas “Here It Goes Again” video 2006.gadā tika atzīts par radošāko YouTube video, kā arī ieguva “Grammy” kategorijā “Labākais mūzikas  video”. “Grupas pozitīvā mūzika un trakās dzīvās uzstāšanās balansē starp meinstrīmu un alternatīvo, starp šiko un nobružāto. Neņemiet viņus pārāk nopietni, neņemiet vērā mūzikā skaidri saklausāmās ietekmes un tas, kas paliks – radošs, ja ne unikāls skanējums, tad ekstravagance, krāsainība un dzīvīgums gan,” vēsta “Positivus” organizatori. Savukārt par dāņiem “The Kissaway Trail” britu izdevums “New Musical Express” savulaik rakstīja – “viņi ir apbrīnojami!”  “The Kissaway Trail” apvieno savā mūzikā  “Sonic Youth”, “Grandaddy”, Daniel Johnston, “Pixies” un “The Beach Boys”. “Mūzika skan tik ļoti ierasti modernajam indie rokam, bet dziesmas ir kaislīgas un pat gavilējoši himniskas. Kaut varbūt grupa neizpelnīsies balvas par oriģinalitāti, viņu mūzikā tomēr ir kaut kas netverami brīnumains,” dāņu grupu raksturo festivāla veidotāji. Savukārt Lietuvas karstākais mūzikas produkts - Alina Orlova -, ir jauna dziesmu autore, izpildītāja, gleznotāja un fotogrāfe. Viņas mūzika – nelielas, jutekliskas, klusinātas balādes un poētiski dziesmu teksti. Unikālā balss koncertos iedzīvina ar drīzāk tumšu, tikai Baltijai raksturīgu folk popu. Meiteni ir pamanījis arī “Travis” līderis Francis Healy, kas vienu no Orlovas dziesmām iekļāvis viņa izdotā dziesmu izlasē. Viņa aktīvi koncertē gan Krievijā, gan Eiropā, īpaši Francijā. Festivāla organizatori arī aicina pievērst uzmanību grupai no Dānijas “Alcoholic Faith Mission”. “Grupa, kuru 2006. gadā dibināja 2 dāņu puiši Thorben Seiero Jenson un Sune Solund, tagad izaugusi līdz 5 cilvēku sastāvam un nu var spēlēt gan klusinātu, akustisku folku, gan skaļas, “Arcade Fire “līdzīgas “koru” dziesmas, gan elektronisku mūziku un bieži tas viss tiek apvienots vienā dziesmā. Klasificēt viņu mūziku kādā vienā žanrā būtu pagrūti, bet tieši dažādie elementi padara viņu mūziku tik interesantu. Solistes Kristine Permild interesantais vokāls piedod vēl vienu īpatnību grupas skanējumam. Katrā koncertā grupa tiecas līdz pilnīgam brīnumam, visu savu enerģiju un emocijas ieliekot mūzikā,” par “Alcoholic Faith Mission” pavēstīja festivāla organizatori.  2011.gadā “Positivus festivāls” jau piekto reizi notiks Salacgrīvā, 15. un 16.jūlijā. Divu dienu biļete uz festivālu nopērkama “Biļešu servisa” tirdzniecības vietās, tās cena – Ls 29. Pēc festivāla galveno mākslinieku izziņošanas biļetes kļūs dārgākas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja