Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunā vasaras festivālā Rīgas centrā varēs aizmirst par distanci

30. un 31. jūlijā kultūrtelpā Hanzas perons un Vasaras perona terasē notiks jauns pilsētas festivāls bez distances Var! Būt!. Festivāla ideja ir atdzīvināt krietni panīkušo Rīgas mūsdienu kultūras dzīvi un piedāvāt kvalitatīvas popmūzikas, roka, hiphopa, elektronikas un citu žanru cienītājiem izbaudīt īstenu vasaras festivāla sajūtu jau šogad

Festivālā darbosies trīs skatuves, uz kurām uzstāsies mūziķi un dīdžeji. Dalībnieku vidū būs populārā igauņu indīroka grupa Ewert and The Two Dragons, vācu minimālisma pianists Niklass Pašburgs, kā arī pašmāju mākslinieki – poproka grupa Carnival Youth, džezfanka ansamblis Very Cool People, hiphopa zvaigzne Ozolu, elektroniskās mūzikas māksliniece Sign Libra, dziedātāja un dziesmu autore Linda Leen ar grupu, Matīsa Čudara un Ivara Arutjunjana duets, Kautkaili, Nikto, Orbīta, Kasetes, Jakob Noiman Festival Band un citi.

Uz Vasaras perona skatuves muzicēs publikai jau labi zināmi mākslinieki, savukārt Hanzas perona iekštelpu skatuves tiks atvēlētas izzinošākai un intīmākai muzikālajai gaisotnei, kā arī dīdžeju setiem, kas turpināsies līdz trijiem naktī. 

"Gan organizētāji, gan mūziķi, gan skatītāji ir burtiski izslāpuši pēc normālas, cilvēciskas un kulturālas laika pavadīšanas kopā," saka viens no festivāla organizētājiem pasākumu aģentūras Ideju institūts direktors Guntis Ērglis-Lācis. "Ieilgušais ierobežojumu laiks lieliski ļāvis saprast, ka mūsdienu cilvēkam ir tik tiešām svarīgi kvalitatīvi atpūsties un socializēties ar līdzīgi domājošajiem, tāpēc arī pasākumu organizēšanai joprojām nevienkāršajos laikos apmeklētājiem piedāvājam iespēju izbaudīt pilnvērtīga vasaras festivāla sajūtu."

"Lai arī mūsu festivālā uzstāsies vairāki ārvalstu mākslinieki, tas šobrīd drīzāk ir retums, nevis ierasta situācija, tāpēc Var! Būt! ir iespēja izcelt tieši Latvijas mūziķu dažādību un ļoti augsto profesionālo līmeni, dodot daudziem iespēju parādīt sevi plašākai publikai un turpināt izaugsmi," uzsver festivāla organizētāja kultūrtelpas Hanzas perons direktore Ieva Irbina. 

Festivālu varēs apmeklēt tikai Covid-19 sertifikāta īpašnieki. Biļetes uz festivālu no 5. jūlija būs nopērkamas Biļešu servisa tīklā.

Informācija: www.var-but.com 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja