Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jubilejas ceļojums Deviņvīru spēkā. Grupa Auļi dodas 20 gadu jubilejas turnejā

Svinot 20 gadu jubileju, dūdu un bungu grupa Auļi koncertu sērijā Deviņvīru spēks atskatīsies uz paveikto. Pirmais jubilejas turnejas koncerts notiks jau 29. septembrī kultūras centrā Ulbrokas pērle plkst. 19.00, pēc tam būs vēl desmit koncertu.

Viens no koncertiem Rīgā VEF Kultūras pilī 7. oktobrī plkst. 19.00, pārējie – 13. oktobrī koncertzālē Cēsis, 20. oktobrī Līvānos, 26. oktobrī Ogrē, 27. oktobrī Latgales vēstniecībā Gors, 28. oktobrī Valmierā, 4. novembrī Tukumā, 10. novembrī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars, 15. novembrī Jelgavā, 17. novembrī Ventspils teātra namā Jūras vārti.

"Šajos gados esam veiksmīgi sadarbojušies ar dažādiem dziedātājiem no dažādām pasaules valstīm, un šo sadarbību vēlamies atspoguļot arī mūsu koncertos. Saprotot, ka nevarēsim uzaicināt visus mūsu draugus uz katru koncertu, esam izstrādājuši unikālu risinājumu: Auļi uzstāsies dzīvajā, bet dziedātāji mums pievienosies videoekrānā," stāsta grupas līderis Kaspars Bārbals. "Piedzīvosim atkalredzēšanos ar mongoļu rīkles dziedātāju Batzorigu Vaančigu, madagaskariešu dziedoni un stāstnieku Kilemu un daudziem citiem. Arī Tautumeitas neizpaliks!" Savas darbības laikā Auļi izdevuši vienpadsmit mūzikas albumu. Klausoties dziesmas un stāstus, kā arī skatoties video, būs iespēja kopā ar Auļiem izdzīvot spilgtākos divdesmitgades mirkļus.

"Lai gan neesmu bijis klāt Auļu pirmsākumos, beidzamajos desmit gados esmu aktīvi iesaistījies grupas darbībā gan kā mūziķis, gan komponists. Īpaši lepojos ar kompozīcijām, kurās esmu spējis apvienot Auļu vareno skanējumu ar dziedātāju balss kolorītu," atklāj Mārtiņš Miļevskis, kurš koncertos piedalīsies ne tikai kā instrumentālists, bet arī kā dziedātājs. Speciāli programmai Deviņvīru spēks sadarbībā ar meistaru Rihardu Valteru radītas jaunas lielā celma bungas, vēl lielākas par iepriekšējām. To izgatavošanu varēja vērot Auļu sociālajos tīklos. Mūziku ar iespaidīgiem video, kuros izceltas bungu un dūdu īpatnības un Latvijas dabas skaistums, papildinās videooperators un dūdinieks Gatis Indrēvics.

Grupa Auļi dibināta 2003. gada maijā, kad Mikus Čavarts apvienoja tobrīd aktīvākos dūdu un celma bungu spēlētājus Latvijā. Grupas nosaukumam ir divas nozīmes: zirgu auļi, kas saistās ar bungu ritmiem, un aulis kā sens kokā uzvelkams bišu strops. Bišu skaņā saklausāma dūdām līdzīga dūkšana. Šobrīd Auļu sastāvā ir bundzinieki Kaspars Indrēvics, Mārtiņš Miļevskis, Edgars Krūmiņš, Edgars Kučiks, dūdinieki Kaspars Bārbals, Edgars Kārklis, Leanne Barbo, Gatis Indrēvics, Normunds Vaivads un basists Gatis Valters.

Biļetes uz Auļu jubilejas koncertiem tirgo Biļešu paradīze.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja