Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Jūnijā notiks Rīga Jūrmala akadēmijas meistarklases ar soprānu Olgu Peretjatko un fagotistu Saimonu Van Holenu

Jūnijā gaidāmās Rīga Jūrmala akadēmijas tiešsaistes meistarklases vadīs pasaulslavenais soprāns Olga Peretjatko un Karaliskā Concertgebouw orķestra fagotists Saimons Van Holens. Pēc mākslinieka lūguma uz nenoteiktu laiku pārcelta šodien paredzētā meistarklase ar pianistu Jefimu Bronfmanu, informēja Rīga Jūrmala pārstāvji.

Būdama viena no pasaulē pieprasītākajām soprāniem, Olga Peretjatko starptautisku atpazīstamību iemantoja, iegūstot balvu prestižajā spāņu dziedātāja Plasido Domingo konkursā Operalia. Kopš tā laika mūziķe bijusi regulāra viešņa gandrīz visos nozīmīgākajos operteātros, koncertzālēs un festivālos, tostarp Milānas operteātrī La Scala, Berlīnes Valsts operā, Londonas Karaliskajā Covent Garden operā, Maskavas Lielajā teātrī, Metropolitēna operā un citur.

Saimons Van Holens fagotu sāka apgūt jau astoņu gadu vecumā. 2003. gadā viņš uzsāka studijas Hāgas Karaliskajā konservatorijā, savukārt vēlāk mācījās Roberta Šūmaņa Mūzikas augstskolā Diseldorfā pie pasniedzēja Gustavo Nuneza, kuru viņš absolvēja 2010. gadā. Vēlāk Van Holens tika uzaicināts pievienoties arī Zermatt festivāla un Gustava Mālera akadēmijām. 2011. gadā mūziķis tika iecelts par solo kontrfagotu Diseldorfas simfoniskajā orķestrī, un kopš 2012. gada viņš šo nozīmīgo lomu pilda Karaliskajā Concertgebouw orķestrī.

Tiešsaistes meistarklases var vērot “Rīga Jūrmala” akadēmijas Facebook lapā

Informācija par Jefima Bronfmana pārceltās meistarklases datumu un laiku tiks precizēta. Šī spožā un visā pasaulē pieprasītā pianista iespaidīgo tehniku, spēku un neparastās liriķa dotības šovasar klātienē varēs izbaudīt klasiskās mūzikas festivālā “Rīga Jūrmala” – plānots, ka 27. augustā Jefims Bronfmans uzstāsies Dzintaru koncertzālē kopā ar Karalisko Concertgebouw orķestri un diriģentu Danielu Hārdingu. 

Šosezon notikušas Rīga Jūrmala tiešsaistes meistarklases kopā ar Karaliskā Concertgebouw orķestra vadošajiem mūziķiem Omāru Tomasoni (trompete), Dominiku Seldis (kontrabass), Gregoru Horšu (čells), Emīliju Beinoni (flauta) un Alekseju Ogrinčuku (oboja), Bavārijas Radio Simfoniskā orķestra mūziķi Lionelu Kotē (čells), franču vijolnieku Reno Kapisonu un vācu baritonu Bendžaminu Aplu, Čikāgas simfoniskā orķestra vijoļu grupas koncertmeistaru Robertu Čenu un vadošo čellistu Džonu Šārpu, kā arī meistarklases ar britu mecosoprānu Alisi Kūtu, izcilo tenoru Džozefu Kalleju un pasaulslaveno čellistu Gotjē Kapisonu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja