Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

JVLMA notiks "Gada balvas 2008" pasniegšanas ceremonija

Atzīmējot Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 89.dzimšanas dienu, 2009. gada 12. janvārī plkst. 19.00 notiks svarīgākais Mūzikas akadēmijas gada notikums - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Swedbankas Gada balvas 2008 pasniegšanas ceremonija un svētku koncerts.

Šogad Mūzikas akadēmijas augstāko apbalvojumu - Gada balvas jaunajam mūziķim - par izciliem sasniegumiem mūzikā un radošu aktivitāti 2008. gadā saņems pianists Andrejs Osokins un dziedātājs Raimonds Bramanis /baritons/. Abi jaunieši ir izcili, augsta profesionāla līmeņa mākslinieki, kuru kontā jau ir dalība un daudzas uzvaras starptautiskos konkursos un festivālos, kā arī uzkrāta liela koncertēšanas pieredze Latvijā un ārpus tās. Taču tas nav viss. Jau ceturto reizi Mūzikas akadēmijas augstāko apbalvojumu saņems arī mācībspēks. Šogad par gada mācībspēku atzīts pianiste, asociētais profesors Sergejs Osokins.

Tiks sveikta arī komponista Tālivalža Ķeniņa balvas ieguvēja Anitru Tumševica.

Komponistam Pēterim Vaskam tiks pasniegts  JVLMA Goda profesora diplomu.

Pēc Gada balvas laureātu un Goda profesora sveikšanas, sekos svētku koncerts, kurā muzicēs visi vakara gaviļnieki, kā arī viņu kolēģi. Koncertā piedalīsies JVLMA simfoniskais orķestris un stīgu kvartets, diriģenti Ainārs Rubiķis, Viesturs Gailis un Andris Vecumnieks.

Koncerts notiks JVLMA Lielajā zālē pirmdien, 2009. gada 12.janvārī plkst. 19.00. Ieeja ar ielūgumiem. Sīkāka informācija pa tālr. 67222935, 27843188 vai JVLMA Koncertdaļā.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Swedbankas Gada balva jaunajam mūziķim tika iedibināta JVLMA 85.jubilejas gadā. Kopš tā brīža katru gadu radošo stipendiju saņem divi jauni mākslinieki. JVLMA un Swedbankas Gada balvas jaunajiem mūziķiem nolikumā teikts, ka tā tiek piešķirta par izciliem panākumiem studijās un veiksmīgu dalību starptautiskos konkursos. Balvas laureātus apstiprina JVLMA Senāts. Pirmie Gada balvas laureāti ir vijolniece Darja Smirnova un saksofonists Oskars Petrauskis. Aizvadītajos gados balvas saņēma pianistes Elīna Bērtiņa un Agnese Egliņa, klarnetisti Guntis Kuzma un Mārtiņš Circenis, kontrabasists Gunārs Upatnieks un sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe.

Pirmais Gada balvas mācībspēkam laureāts bija saksofonists, nu jau JVLMA rektors, prof. Artis Sīmanis. Pagājušajos gados viņam pievienojušies pianists un gleznotājs profesors Jānis Maļeckis, pianiste un koncertmeistare Natālija Zandmane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja