Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Kalnciema kvartālā uzstāsies grupa Aurora

2. jūnijā no plkst. 19 Kalnciema kvartālā norisināsies grupas - leģendas Aurora koncerts. Vakara iesākumā uzstāsies Uldis Rudaks ar platēm, informēja Kalnciema kvartāla pārstāve Una Meiberga.

Grupa Aurora dibināta 1987. gadā. Vēsturiskais sastāvs: Ritvars Dizkačs, Edgars Beinārs, Svens Himlers, Jānis Dubavs, Eduards Klaubergs, Tālis Timrots, Rūdolfs Kokins, Mārtiņš Sīmanis u.c. Auroras pamatvērtība un kvalitāte ir vēstījumi, kuri ir aktuāli arī šobrīd. Tie meklējami dziesmu tekstos, kuri norāda uz absurdo, cilvēka un cilvēka prāta ierobežojošajiem faktoriem un vājībām.

Grupa savā pamatsastāvā, ar nelielām izmaiņām, ir piedalījusies daudzos nozīmīgos pasākumos – Roks par Neatkarību, Bildes, Roks pret pirātismu, raidījuma Dzirkstele noslēguma koncertos utt., alternatīvās mūzikas festivālā Next Stop Dānijā. Grupa vairākas reizes ar dziesmām Barjera un Sadauzītais bundzinieks bijusi LR1 un LR2 Top 10 saraksta augšdaļā. Dziesmas Fetišists koverversija grupas Sattelites.LV izpildījumā iekļuva Radio SWH Top 20. Grupa Sound Poets koncertos atskaņo dziesmas Barjera mazliet romantiskāku versiju.

Veiksmīgā 2014. gada rudens tūre - pašiem par pārsteigumu - izvērtās kā visai skaļa atgriešanās ar ļoti siltu uzņemšanu no klausītāju puses, gan klubā Aptieka, gan abas reizes pārpildītajā Latvijas 1. Rokkafejnīcā. 2015. gada vasarā grupa nospēlēja 11 koncertus, uzstājoties visos nozīmīgākajos Latvijas festivālos un lielākajos klubos.

Tagad Aurora nolēmusi izdot LP albumu vinila formātā (grupas pastāvēšanas vēsturē ieraksts nekad nav ticis izdots). Kā otrs formāts ir izvēlēts klasiskais CD, paredzēta iespēja arī albuma saturu lejuplādēt internetā. "Šis ieraksts, mūsuprāt, būtu paliekošs kultūrvēsturisks Latvijas alternatīvās mūzikas mantojums. Pašlaik studijā Skan norisinās darbs pie albuma materiāla sakārtošanas un "vokalizēšanas". Albumā būs dzirdami jau klasiskie grāvēji, gan arī daļēji jauns un svaigs materiāls. Plānotais albuma iznākšanas laiks - 2016. gada rudens," atklāj grupa. 

2016. gada vasarā Aurora plānojusi tikai divus koncertus - 2. jūnijā Kalnciema kvartālā un 4. jūnijā Ģertrūdes iela teātrī.

2016. gada sastāvs: Ritvars Dizkačs – vokāls, Jānis Dubavs – ģitāra, Renārs Lazda – ģitāra, Rūdolfs Kokins – bass, Andris Leišavnieks-Štālmanis – bungas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja