Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Klavieru taustiņi, mašīnas un dekoderi. Pirmo reizi notiks starptautisks festivāls Kuldīga Piano

Pārsteidzošu un mūsdienīgu klavieru skanējuma daudzveidību sola pirmais klaviermūzikas festivāls Kuldīga Piano, kas Kuldīgā norisināsies no 9. līdz 11. septembrim. Dažādu žanru un laikmetu mūziku tajā papildinās mākslas norises pilsētvidē, pārvēršot Kuldīgu par klavieru galvaspilsētu.

Pirmā festivāla galvenais notikums būs itāļu pianista Fabricio Rata tehnomūzikas stāvkoncerts pasākumu norises centrā Vieta Piltenes ielā 25a 10. septembrī plkst. 21.00. F. Rats ir klasiski skolots pianists, kurš nodarbojas ar improvizāciju un komponē. Kopš pusaudža gadiem viņš ir producējis elektronisko mūziku, caurām dienām darbojoties ar datoriem, sintezatoriem un bungu mašīnām. Studējot Turīnas Mūzikas akadēmijā, praktizējies arī kā deju mūzikas producents, slēpdams savu divējādo personību gan no profesoriem, gan dīdžejiem. "Man vienmēr bija doma nodarboties ar elektronisko mūziku, pie kuras var dejot, tehno ar akustiskajiem instrumentiem un īpaši ar klavierēm," atzīst pats F. Rats.

Festivāla idejas autors un mākslinieciskais vadītājs, grupas DaGamba pianists Dainis Tenis jau pērn Kuldīgā koncertēja uz klavierbūvētāja Dāvida Kļaviņa klavierēm Una Corda, bet nu atklās festivālu Piano Kuldīga ar solokoncertu Kaļķu ielas kvartāla koncertzālē 9. septembrī plkst. 19.00, spēlējot mūziku no sava pirmā, nesen izdotā solo albuma Decoder. "Mani vienmēr interesējuši eksperimenti ar klavierēm – gan dažādi tehniskie risinājumi, kas iespējami uz šī instrumenta, gan stilu daudzveidība, ko var panākt, izmantojot klavieru tembru. Sapnis par festivālu ļoti dabiski izauga no vēlmes iepazīstināt cilvēkus ar klaviermūzikas daudzpusību. Man patīk sapludināt dažādu mūzikas stilu robežas, un arī festivālā vēlamies pulcēt ļoti dažādu publiku – džeza mūzikas mīļotājus, ģimenes ar bērniem un pat reiva pasākumu cienītājus," pianists atklāj.

Sadarbībā ar restorānu Bangerts 10. septembrī plkst. 19.00 notiks Raimonda Petrauska solokoncerts Dziesmas bez vārdiem, kurā pianists spēlēs pazīstamas melodijas no populāriem latviešu un ārzemju skaņu celiņiem mūsdienīgās aranžijās. Biļetes cenā iekļautas trīs kārtu vakariņas.

Festivālā notiks arī jauno pianistu meistarklases, kā arī dažādas pop-up mūzikas un mākslas norises visā pilsētā. Piemēram, 1905. gada parkā 11. septembrī plkst. 12.00 gaidāms Toma Mikāla neformālais bezmaksas solokoncerts Pianists parkā, kurp dodoties noderēs līdzpaņemts pleds vai saliekamais krēsls. Arī festivāla noslēguma koncerts Kaļķu ielas kvartālā plkst. 16.00 būs skatāms bez maksas. Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja