Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koncertā uz Lielā dzintara jumta skanēs elektroniskā mūzika

Piektdien, 5. jūnijā, plkst. 22 Liepājas koncertzāle aicina uz vēl nebijušu tiešraides notikumu – koncertu uz Lielā dzintara jumta. No koncertzāles jumta, saulei rietot un krāšņi iekrāsojot Liepājas panorāmu, tiešraidē būs klausāma ambienti kosmiska elektroniskā mūzika, kuru papildinās smalki veidota gaismu režija. Tiešraide skatāma bez maksas.

"Šajā neparastajā laikā koncertzāles un kultūras iestādes meklē arvien jaunas koncertēšanas formas. Ja klausītājiem nav iespējams nākt pie mums, mēs ejam pie klausītāja! Pandēmijas apstākļos, kad pulcēšanās ir ierobežota, Liepājas koncertzāle Lielais dzintars ir sagatavojusi jaunu vasaras programmu, kura būs skatāma tiešraidē. Vasaras sezonu vēlamies atklāt ar spilgtu notikumu! Sadarbībā ar elektroniskās mūzikas vēstnešiem Latvijā – Dirty Deal Audio – esam saviem klausītājiem sagādājuši pārsteigumu, vēl nebijušu piedzīvojumu – koncertu uz koncertzāles Lielais dzintars jumta!” koncertu skatīties tiešraidē aicina Lielā dzintara mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Tiešraidē no jumta būs vērojami piecu spilgtu Latvijas elektroniskās mūzikas mākslinieku priekšnesumi. Aptuveni divu stundu garumā viens pēc otra uzstāsies pieci mākslinieki – skaņu māksliniece un dzejniece Jeļena Glazova, jauno mediju mākslinieks, mūziķis Glociks jeb Gustavs Lociks, skaņu mākslinieks, elektroniskās mūzikas, kā arī teātra un kino mūzikas komponists un izpildītājs Toms Auniņš, audiovizuālā organisma Trihars pārstāvji – skaņu mākslinieki Kristaps Biters, Pēters Riekstiņš un Rihards Vītols, kā arī skaņu mākslinieks, viens no radioraidījuma Tīrkultūra veidotājiem, pasniedzējs Reinis Semēvics. Savukārt par gaismas režiju rūpēsies Lielā dzintara gaismu mākslinieks Mārtiņš Jansons, izgaismojot ne vien jumtu, bet arī visu koncertzāles ēku.

Interesentus, kuri pasākumu vēlas baudīt ārpus savas mājas, aicinām koncerta laikā viesoties Liepājas koncertzāles mākslas telpā Civita Nova (1. stāvā) un koncertzāles 2. stāva galerijā, kur, ievērojot visus drošības pasākumus un divu metru distanci vienam no otra, vienlaikus līdz 25 cilvēkiem (skatītāju plūsmai regulāri mainoties) būs iespēja uz jumta notiekošo vērot uz lielā ekrāna un dzirdēt jaudīgās skandās.

Bezmaksas koncerta tiešraide būs skatāma Lielā dzintara, Liepājas pašvaldības un ziņu portāla Delfi Facebook kontos un klausāma Rietumu radio viļņos, kā arī Tīrkultūras interneta platformā https://tirkultura.net.

Plašāka informācija: lielaisdzintars.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja