Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Baltijas Baleta festivāls noslēgsies ar futūristiska mūsdienu baleta izrādi Cita pasaule

Pirmdien, 4. novembrī, VEF Kultūras pilī norisināsies 29. Baltijas Baleta festivāla noslēdzošais notikums – Baltijas Baleta teātra (Baltijos Baleto Teatra) mūsdienu baleta izrāde Cita pasaule, kurā, radot maģisku atmosfēru, satiekas deja, mūzika un nākotnes fantāzijas. Tā balstīta uz leģendārās rokgrupas Depeche Mode mūziku un Haruki Murakami romāna Skarbā brīnumzeme un pasaules gals motīviem, informēja festivāla rīkotāji

“Šis ir unikāls, ambiciozs un ļoti inovatīvs projekts ne tikai Lietuvas, bet arī pasaules kontekstā. Ideja dzima no Depeche Mode mūzikas, kas ir pilna ar simboliem, filozofiju un attēliem. Tās enerģija provocē kustību, savukārt Haruki Murakami stāsts aizved fantāzijā par sirreālu pasauli, kur nav vietas dabiskām jūtām,” stāsta izrādes horeogrāfe un Baltijas Baleta teātra vadītāja Marija Simona Šimulinaite (Marija Simona Šimulynaitė).

Izrāde uzdod jautājumus par cilvēka identitāti, eksistenci un cilvēciskuma saglabāšanu datu laikmetā. Nākotnes fantāzijā cilvēki sazinās, smejas, pauž dusmas un pat atražo sevi nevis tāpēc, ka viņi to vēlas, bet tāpēc, ka viņiem tas ir jādara. Tā ir pasaule, kurā vairs nav īstu vīrieša-sievietes attiecību, visi izskatās vienādi un labprātāk slēpjas aiz maskām un iztiek bez emocijām, lai netiktu ievainoti.

Starptautiskā dejas kompānija no Lietuvas skatītājiem sola nebijušu pieredzi, piepildītu ar sirreālu, futūristisku horeogrāfiju, krāšņām gaismām, aizraujošiem lāzeru šoviem un spēcīgu mūziku. Futūristiskā izrāde ir gan dejotāju, gan tehnikas – gaismas, lāzeru un skaņas – nedalāms savienojums.

Baltijas Baleta teātris dibināts Lietuvā 2009. gadā, ko veido ambicioza un talantīga starptautiska dejotāju komanda. Trupas galvenais dejas stils ir neoklasicisma balets. Neparasti skaņdarbi, scenogrāfija, kā arī gaismu efekti ir izvēlēti, lai radītu netradicionālas izpausmes, atrastu dinamiskus veidus un realizētu ambiciozas dejas idejas. Trupas izrādes uzrunā gan profesionālus dejotājus, gan tradicionālās un modernās dejas cienītājus, gan tos, kam līdz šim nav bijusi interese par baletu vai deju.

Biļetes uz izrādi var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā: https://ej.uz/baleta_festivals_biletes

Vairāk -  http://www.ballet-festival.lv/ un vietnē Facebook https://www.facebook.com/Balletfestival

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja