Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koncerts divām dāmām. Liepājas simfoniskais orķestris pirmatskaņos Riharda Dubras jaundarbu

3. decembrī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars notiks Riharda Dubras koncerta arfai un sitaminstrumentiem Concert pour deux dames pasaules pirmatskaņojums. Opuss komponēts sitaminstrumentālistei Martai Kauliņai-Pelnēnai un arfistei Dārtai Tisenkopfai-Muselli. Pie orķestra diriģenta pults stāsies igauņu maestro Risto Josts

Riharda Dubras jaunais dubultkoncerts ir radīts kā agrāk rakstītā kokles koncerta jauns variants. "Jau ļoti sen vēlējos kādreiz rakstīto koncertu koklei ar kamerorķestri pārveidot par koncertu arfai un kamerorķestrim. Koncerts koklei bija izveidojies tehniski sarežģīts, tāpēc Latvijā faktiski retais to var nospēlēt. Man ir žēl, ka šī mūzika, ko klausītāji ir atzinuši par baudāmu, patlaban netiek atskaņota," par savu darbu stāsta Rihards Dubra. "Ilggadējā un ļoti ražīgā sadarbība ar Liepājas simfonisko orķestri ļāva piepildīties manām vēlmēm un turklāt vēl rosināja padarīt šo mūziku par praktiski jaunu skaņdarbu, jo līdzās arfai solo šajā koncertā skan arī sitamie instrumenti."

Darbu pirmatskaņos Liepājas simfoniskā orķestra mūziķes, kurām koncerts ir veltīts, – sitaminstrumentāliste Marta Kauliņa-Pelnēna un arfiste Dārta Tisenkopfa-Muselli. Opusam dots nosaukums Koncerts divām dāmām/Concert pour deux dames.

Ar Rihardu Dubru Liepājas simfoniskajam orķestrim ir gara sadarbības vēsture, kas 2019. gadā vainagojās ar kopīgi radītu latviešu oriģināloperu Suitu sāga. Pēc orķestra pasūtījuma Rihards Dubra ir sacerējis Trešo Liepājas koncertu klavierēm un orķestrim un Latvijas simtgades simfoniju cikla Otro simfoniju.

3. decembra koncertā Risto Josta vadībā Liepājas simfoniskais orķestris atskaņos arī Žana Sibēliusa Pirmo simfoniju un igauņu komponista Heino Ellera simfonisko poēmu Rītausma.

Koncertu varēs gan apmeklēt klātienē, gan noskatīties video tiešraidē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja