Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Konkursam Supernova šogad pieteiktas 96 dziesmas

21. oktobrī noslēdzās dziesmu iesniegšana Latvijas Televīzijas (LTV) konkursam Supernova, un šogad konkursam pieteiktas 96 dziesmas, informēja konkursa rīkotāji

Atlases galvenais mērķis ir atrast talantīgu mākslinieku un aizraujošu skaņdarbu, kas nākamā gada maijā godam pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā Bāzelē, Šveicē.

Kā norāda Latvijas Televīzijas (LTV) Izklaides un dokumentālā satura redakcijas vadītāja Agnese Kubliņa: “Lai gan pieteikumu skaits nav pieaudzis, konkurence solās būt krāšņa un sīva. Dalībnieku vidū ir plašs talantu spektrs, pārstāvot dažādus mūzikas žanrus – no jau zināmiem vārdiem līdz pavisam jauniem talantiem. Šovs solās būt īsts mūzikas piedzīvojums. Turklāt šogad gaidāms vairāk pārsteigumu nekā jebkad iepriekš. Daudzi jau iemīļoti mākslinieki atgriežas, apliecinot, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss ir neatkārtojama iespēja, lai uzrunātu milzīgu auditoriju visā pasaulē. Paldies visiem dziesmu iesniedzējiem!”

Dziesmas Supernovas nākamajai kārtai, kas būs televīzijas tiešraidē 2025. gada februārī, izvēlēsies LTV izraudzīta žūrija, kurā būs gan Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, gan arī ārvalstu profesionāļi. Žūrija vērtēs dziesmu oriģinalitāti, aranžējumu, vēstījumu, atbilstību mūsdienu tirgus tendencēm, kā arī izpildītāju vokālās prasmes, personību un potenciālu starptautiskajā popmūzikā. Drošības apsvērumu dēļ arī šogad LTV žūrijas pārstāvju vārdus atklās tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā.

Šī gada maijā Latviju Eirovīzijā pārstāvēja mūziķis Dons ar dziesmu Hollow, iekļūstot konkursa finālā un ierindojoties 16. vietā. Ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē Eirovīzijas pārraides sasniedza pēdējos gados lielākos skatīšanās reitingus. 37 valstīs Eirovīzijas trīs televīzijas pārraides noskatījās vairāk nekā 163 miljoni cilvēku, savukārt konkursa video saturam dažādās sociālo mediju platformās kopā bija vairāk nekā miljards skatījumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja