Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lāčplēša dienas priekšvakarā skanēs koncertuzvedums Laika vārti

10. novembrī Arēnā Rīga notiks Latvijas brīvības stāstam veltīts koncertuzvedums _Laika vārti. Koncertā skanēs pēdējo 30 gadu Latvijas spēcīgākās dziesmas un tiks izdejotas spēka dejas. Uzvedumā piedalās komponists Mārtiņš Brauns, solisti Daumants Kalniņš, Zigfrīds Muktupāvels, Aija Vītoliņa, Annmary, Rīgas Doma zēnu koris, koris Anima, grupas Skyforger un Pērkons, deju kolektīvs Katvari un daudzi citi, informēja koncerta producente.

"Patriotu nedēļā pirms Lācplēša dienas, kad šogad atcerēsimies tieši pirms 100 gadiem Rīgā notikušās brīvības cīņas par Latviju, Arēnā Rīga notiks koncertuzvedums, kas izstāstīs Latvijas brīvības stāstu no šodienas skatu punkta,  aicinot droši skatīties uz nākotni. Kopā sadziedoties, mudināsim ikvienu rast spēku sevī, celties, neapstāties cīnīties un nekad neaizmirst to, ko mūsu vecvectēvu drosme un mīlestība pret savu zemi ir mums devusi," saka koncertuzveduma režisors Māris Bezmers.

Koncertā skanēs latviešiem zināmās un nozīmīgās melodijas, ko papildinās īpašas gaismu spēles un projekcijas. Komponists Mārtiņš Brauns kopā ar Rīgas doma zēnu kori koncertā atskaņos savu jauno dziesmu ciklu, kurš veltīts Cēsu pulka skolnieku rotai, kas arī piedalījās Bermonta kaujās.

Solistu Daumanta Kalniņa, Zigfrīda Muktupāvela, Aijas Vītoliņas un Anmary izpildījumā Latvijas stāsts izskanēs kā stāsts par zēnu, kas izaug par īstu vīru, izejot cauri dažādiem dzīves posmiem, gūstot dažādu pieredzi, emocijas, pārdzīvojumus un atziņas.

Koncerta muzikālais vadītājs Kristaps Krievkalns kopā ar grupu rūpēsies par muzikālo pavadījumu. Tautas deju ansamblis Katvari izdejos dejas Agra Daņiļeviča horeogrāfijā. Koncertuzveduma otrajā daļā spēlēs grupas Pērkons un Skyforger.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs.

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja