Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Top rokoperas Turaidas Roze jauniestudējums

Jau drīzumā gaidāms viens no šī rudens izcilākajiem muzikālajiem notikumiem - rokoperas Turaidas Roze pirmizrāde, informēja rokoperas veidotāji

Galveno lomu, Turaidas jaunavu Maiju, izpildīs dziedātāja Marlēna Keine. Vladimira Bogatoff rokopera Turaidas Roze, kuru iestudē Amber Way Studio, pirmizrādi piedzīvos 1. novembrī Arēnā Rīga. Tas būs jau otrais studijas projekts, pirmais bija mūzikls Black X White, kura pirmizrāde notika Arēnā Rīga šī gada 2. martā.

Galvenās lomas atveidotāja Marlēna Keine ir izcila Latvijas operdziedātāja, kuras talants izpaužas gan operas, gan operetes žanros. Viņa ir ieguvusi plašu atpazīstamību, piedaloties dažādos starptautiskos vokālajos konkursos un izpelnoties atzinību kā daudzpusīga un šarmanta māksliniece. Marlēna bieži spēlē galvenās lomas Latvijas Nacionālajā operā. Viņas karjera turpina attīstīties, sniedzot priekšnesumus gan Latvijā, gan ārpus tās.

Renārs Austrums (Maijas līgavainis Viktors) ir jaunais Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) solists, kurš sevi spilgti pieteicis operas un vokālās mākslas jomā. Viņa spēcīgā balss un izteiksmīgā skatuves klātbūtne padara viņu par izcilu mākslinieku gan Latvijas, gan starptautiskajā operas arēnā. 

Izrādē piedalās Alekss Silvers (Teicējs), Alekss spēj apvienot klasisko un mūsdienu mūziku, piedāvājot klausītājiem neaizmirstamus muzikālus priekšnesumus. Viņa uzstāšanās ir pilnas emocijām un enerģijas, padarot viņu par pieprasītu mākslinieku. Juris Ādamsons (Greifs), Irma Pavāre (Frīda), Kijevas Mūzikla akadēmijas un Kijevas Operetes teātra solisti, kopā ar orķestri diriģenta Guntara Bernāta vadībā un trio Melo-M. Rokopera solās būt oriģināla, piedāvājot skatītājiem baudīt skaistu mūziku un spēcīgus izpildījumus, kā arī iejusties viduslaiku Siguldas atmosfērā, pateicoties LED ekrāniem. Librets angļu valodā ir sirreāls, bet aktuāls arī mūsdienās. 

Operas radošā komanda cer uz panākumiem ārzemēs, popularizējot leģendu par Turaidas Rozi. Maijas stāsts, kas aizsākās pēc kaujas Turaidā 1601. gadā, ir kļuvis par simbolu mīlestībai un pašuzupurēšanās tēmai. Šī leģenda ir iedvesmojusi daudzus, tostarp komponistus Emīlu Melngaili un Zigmāru Liepiņu.

Vladimira Bogatoff radītās rokoperas Turaidas Roze biļetes pieejamas www.bilesuparadize.lv.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja