Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas Nacionālās operas izrādē Dons Žuans izskanēs piecas debijas

Volfganga Amadeja Mocarta operas Dons Žuans iestudējumā 13. janvārī gaidāmas piecas debijas. Pirmo reizi šajā uzvedumā piedalīsies diriģents Kaspars Ādamsons, dziedātāji Jānis Apeinis, Marlēna Keine, Dainis Kalnačs un Daniils Kuzmins, informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

"Mocarta Dons Žuans ir ikoniska un tradīcijām bagāta opera, tostarp arī šajā opernamā. Man tā ir pirmā reize, kad diriģēšu šo operu, un sagadījies, ka strādāju ar krāšņu solistu buķeti, kurā katram ir sava skatuves pieredze – kādam tā ir pirmā reize, citam ne tuvu ne pirmā, bet debija tieši šajā iestudējumā kā Jānim Apeinim. Mēs cits no cita gūstam šajā radošajā gatavošanās procesā. Es ar lielu interesi un neviltotu prieku skatos uz nākamo nedēļu, kad uz Lielās skatuves satiksimies ar orķestri un kori un būsim tuvu mūsu debijas brīdim," saka diriģents Kaspars Ādamsons.

Baritons Jānis Apeinis Dona Žuana lomu interpretēs jau piektajā iestudējumā. Viņš Donu Žuanu dziedājis gan divos iepriekšējos iestudējumos Latvijas Nacionālajā operā, gan Severodoņeckas operā Ukrainā, gan Igaunijā. Šomēnes aprit divdesmit gadu, kopš Jānis Apeinis debitēja Latvijas Nacionālajā operā.

Cerlīnas tēlā pirmo reizi iejutīsies soprāns Marlēna Keine, kura Latvijas Nacionālajā operā jau dziedājusi daudzas nozīmīgas lomas, tostarp Norīnu operā Dons Paskvāle, Leldi operā Spēlēju, dancoju, Adeli operetē Sikspārnis, Maiju operā Turaidas Roze un citas.

Pirmo reizi savā karjerā nozīmīgas operu lomas dziedās tenors Dainis Kalnačs un baritons Daniils Kuzmins. Dainis Kalnačs interpretēs Dona Otavio lomu. Dziedātāja debija uz Latvijas Nacionālās operas skatuves notika 2022. gada septembrī Raula de Sen-Brioša lomā operetē Jautrā atraitne. Pirms pievēršanās operdziedāšanai Dainis Kalnačs apguvis ārsta profesiju un arī šobrīd strādā kā ārsts. Daniilu Kuzminu, kurš debitēs Mazeto lomā, plašāka publika iepazina aizvadītā gada rudenī, kad viņš pārstāvēja Latviju starptautiskajā jauno vokālistu konkursā Operalia. Viņš ir Latvijas Nacionālās operas kora mākslinieks.

Līdz ar debitantiem izrādē piedalīsies Tatjana Trenogina (donna Anna), Inga Šļubovska (donna Elvīra), Rihards Mačanovskis (Leporello) un Edgars Ošleja (Komandors). Šis pats sastāvs piedalīsies arī operas Dons Žuans izrādē 21. janvārī.

Volfganga Amadeja Mocarta 18. gadsimta nogalē radītās operas Dons Žuans iestudējumu Latvijas Nacionālajā operā pagājušajā sezonā iestudēja argentīniešu režisors Marselo Lombardero. Radošās komandas rokās opera Dons Žuans kļuvusi par ironisku un melnu komēdiju.

Biļetes uz izrādi var iegādāties LNOB kasē un internetā: https://opera.lv/lv/izrade/dons-zuans/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja