Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Latvijas Radio koris dziedās Venēcijas biennālē un Strasbūras festivālā

Līdzās filmu un mākslas biennālei, latvieši iekarojuši arī Venēcijas biennāles mūzikas telpu. Latvijas Radio koris septembra noslēgumā sniegs koncertu Starptautiskajā laikmetīgās mūzikas festivālā 54. Venēcijas biennālē, savukārt oktobra sākumā tā kora grupa uzstāsies Strasbūras jaunās mūzikas festivālā “Musica” - informēja kora sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Žilinska.

Venēcijas mūzikas biennālē, kas jau kopš tās dibināšanas 1895.gadā ir viena no pasaulē nozīmīgākajām mākslu satikšanās vietām. Venēcijā, 1678.gadā celtajā, krāšņajā operas namā „Teatro Malibran”  Latvijas Radio koris un diriģents Kaspars Putniņš uzstāsies 29.septembrī  ar koncertprogrammu, kurā skanēs mūsdienu kormūzika lielā daudzveidībā. Šajā koncertā skanēs gan 20. gadsimta avangardistu Mortona Feldmana un Ģērģa Ligeti, gan igauņu sakrālā minimālista Arvo Perta un franču mūzikas gleznotāja Olivjē Mesiāna skaņdarbi,  kā arī latviešu mūzika, ko pārstāvēs Santas Ratnieces smalki austais skaņu audums skaņdarbā “horo horo hata hata”.Pēc dalības Venēcijas biennālē, Latvijas Radio kora grupa dosies uz Strasbūru, kur atkārtoti uzaicināta koncertēt Francijas jaunās mūzikas festivālā “Musica”. Radio kora grupa piedalīsies koncertciklā “Rencontre autour de Iannis Xenakis” (“Sarunas par Ksenaki”), un tā ietvaros sniegs divus koncertus. 2. oktobrī tiks atskaņta grieķu izcelsmes franču skaņu arhitekta Janna Ksenaka kompozīcija 12 balsīm ”Nuits” (“Naktis”) Kaspara Putniņa vadībā un apjomīgais opuss “Cendrées” (“Izplēnējis”), ko diriģēs šveiciešu komponists un diriģents Mihels Tabačniks (Michel Tabachnik).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja