Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Maijā “Melnajā piektdienā” notiks starpkontinentāls death/hard/metalcore salidojums

10.maijā klubā “Melnā piektdiena” gaidāms intensīvs, starpkontinentāls deathcore, hardcore un metalcore mūzikas uzlidojums – tur savas Eiropas turnejas ietvaros uzstāsies grupas “Parkway Drive“ un “50 Lions“ no Austrālijas, “Despised Icon“ no Kanādas, kā arī “Winds of Plague“ un “The Warriors“ no ASV, informē koncerta organizatoru pārstāvis Valdis Bērzvads.

Biļetes jau tagad var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, pirmo biļešu cena Ls 8, sēdvietās VIP zonā – Ls 10.Austrāliešu metalcore vienība “Parkway Drive“ dibināta 2003. gada vasarā, grupas nosaukums patapinātss no ielas, kurā atradās viņu mēģinājumu telpas. Mūziķi jau ātri vien ieguva plašu atbalstītāju loku, uzstājušies kopā ar grupām “Chimaira”, “In Flames” un citām pazīstamām apvienībām. Patlaban ir pabeigts jaunākā grupas albuma ieraksts, un tā iznākšana gaidāma šā gada vidū. To mūziķi sola smagāku un satriecošāku par visu citu, ko viņi jebkad radījuši.Kanādas grupa “Despised Icon" ir viena no deathcore žanra pamatlicējiem un devuši pamatīgu ieguldījumu tā attīstībā un popularizēšanā. Grupa radusies 2002.gadā Monreālā. Viena no ievērības cienīgām “Despised Icon“ mūzikas iezīmēm ir abu dziedātāju vokālie dueļi, kur katrs raujas vaiga sviedros, aptverot visu -core skaņu amplitūdu, sākot no zemiem rūcieniem un beidzot ar spalgām partijām.“Winds of Plague“ ir simfoniskā deathcore vienība no Losandželosas, ASV. Viņu muzikālais mērķis ir apvienot amerikāņu metalcore elementus un power metālu ar Eiropas simfonisko death metālu. Viņu mūziku raksturo tumšas, atmosfēriskas taustiņu pasāžas, intensīvs un traks bungu ritms un rūcošs, brīžiem lēns un brutāls vokālais skanējums. Hardcore spēlējošā grupa “The Warriors“ dibināta ASV Kalifornijas štata mazpilsētā Tehachapi. “The Warriors“ daiļradē manāmas tādu grupu kā “Rage Against the Machine“ un “Snapcase“ ietekmes pēdas. Austrālijas hardcore/ punk apvienība “50 Lions“ ir no Byron Bay pilsētas. Kā komentē grupas līderis Oscar McCall: „Tā vietā, lai izklausītos kā vēl viena grupa, kas ietekmējusies no grupām, ko iespaidojušas to pašu grupu daiļrade, mēs izvēlamies atgriezties pie pirmsākumu iedvesmas avotiem.”2005. gadā iznākušais demo albums tika ātri vien izķerts pāris mēnešu laikā, tam sekoja debijas albums “Nowhere to Run“ gadu vēlāk Kādu laiku kaldinājuši popularitāti koncertējot, arī kopā ar “Parkway Drive“ (abu grupu vokālistus saista ne tikai muzikālas intereses, bet arī asins saites: viņi ir brāļi), pagājušajā gadā puiši izdeva savu jaunāko veikumu “Where Life Expires“.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja