Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Maiju Kovaļevsku vērtē kā atklājumu

Kā spilgtu atklājumu latviešu dziedātāju Maiju Kovaļevsku novērtējis laikraksta Washington Post kritiķis pēc viņas debijas Vašingtonas Nacionālajā operā. Uz operas skatuves Vašingtonas Kenedija centrā M.Kovaļevska dziedāja Liu lomu Džakomo Pučīni operas Turandota iestudējuma izrādēs, ieskaitot sezonas noslēguma izrādi, kuru diriģēja šīs operas līderis, pasaulslavenais tenors un diriģents Plāsido Domingo. Atveidojot Liu, kura mīlestības vārdā upurē dzīvību, M.Kovaļevska jau pirmajā skatuves uznācienā iepatikusies gan kritiķiem, gan klausītājiem. Washington Post kritiķis Ronijs J.Reihs, piemēram, atzīmē, ka jau pirmo āriju viņa nodziedājusi lieliski, lai gan bijušas sajūtamas arī grūtības. "Toties dziedātājas sniegums trešajā cēliena bija īsts atklājums. Viņa iejutās tēlā gan fiziski, gan vokāli, ar pārsteidzoši tumšu toni, kas ideāli piestāvēja atveidotajam tēlam un tā traģiskajai nāvei," atzīmē kritiķis. Toties gan prinča Kalafa atveidotājs tenors Franko Farina, gan titullomas atveidotāja Silvija Valeira, kura Turandotas lomu izrāžu sērijā dalīja ar krievu soprānu Mariju Guļeginu, saņēma skarbu kritiku. Uz viņiem attiecās recenzijas virsraksta Spēks un tā dīkstāves otra puse — Turandotas balss izklausījusies nodilusi, bet tenors dziedājis neskanīgi, nespodri, neprecīzi un bijis arī visai gauss tēlojumā.

Maijas Kovaļevskas straujajā starptautiskajā karjerā Vašingtonas Nacionālā opera ir ceturtā operskatuve ASV, kur viņu jau pazīst gan Ņujorkas Metropolitēna operas, gan Sanfrancisko un Losandželosas operas skatītāji.

Nākamajā sezonā M.Kovaļevska dziedās Liu lomu Ņujorkas Metropolitēna operā, kur sastapsies ar latviešu diriģentu Andri Nelsonu. Ņujorkā viņai plānota arī Mikaēlas loma Ž.Bizē operā Karmena, bet Eiropā dziedātāju gaida Bavārijas Valsts operā Minhenē un Londonas Koventgārdena operā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja