Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Multimediālā tiešraides koncertā LNSO iepazīstinās ar Bēthovena Sesto simfoniju

Ceturtdien, 18. februārī, plkst. 19 Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO), diriģents Guntis Kuzma un stāstnieks Goran Gora aicina klausītājus tiešraidē no Lielās Ģildes vērot multimediālu koncertu Simfoniskais hits ar Goran Gora. Bēthovena Sestā.

Līdzīgi kā popmūzikā vai rokmūzikā, arī klasiskajā mūzikā ir hiti un ievērojamākie komponisti. Šoreiz klausītāji tiks iepazīstināti ar Ludviga van Bēthovena Sesto simfoniju, tās rašanās vēsturi, kā arī izcilā komponista dzīves gājumu, stāstus par viņa dzīvi ietērpjot animācijās.

Simfoniskais hits ar Goran Gora ir multimediāls koncertcikls ar pievienoto izglītojošo vērtību, kuru LNSO klausītājiem piedāvā jau kopš 2014. gada. Tas, pirmkārt, domāts jauniešiem, taču dod iespēju arī jebkura cita vecuma interesantiem bez pieredzes klasiskās mūzikas baudīšanā aizraujošā veidā iepazīt šo mūzikas žanru.

Koncertā ar asprātīgiem, viegli uztveramiem stāstiem (tos radījis rakstnieks Jānis Joņevs, Jelgava 94 autors un JRT daudzsēriju mākslas filmas Aģentūra līdzautors), dziesminieks Goran Gora klausītājiem atklās skaņdarba rašanās laikmeta kontekstu, zīmīgākās vēsturiskās detaļas, komponista dzīvesstāstu, kā arī interesantas muzikālas nianses, kurām jāpievērš uzmanība klausīšanās laikā.

Šajā sezonā koncerta radošā komanda ir rakstnieks Jānis Joņevs, mākslinieks Krišs Salmanis, režisors un video mākslinieks Roberts Rubīns, kā arī LNSO redaktors Orests Silabriedis.

18. februāra koncertā gaida tikšanās ar  klasiskās mūzikas dižgaru – Ludvigu van Bēthovenu, kura 250. dzimšanas dienu visā pasaulē atzīmēja pagājušajā gadā. Šoreiz uzmanības lokā būs komponista Sestā simfonija, kuras pilnais nosaukums – Pastorālā simfonija jeb atmiņas par lauku dzīvi. Komponists, kurš bieži vien devās garās pastaigās pa gleznainajām Austrijas takām, simfonijā atklājis savu mīlestību pret dabu, tās varenumu un pārcilvēcisko spēku. Koncerta gaitā klausītājiem būs iespēja iepazīt pavisam citu Bēthovenu – to, kas ierasti slēpjas aiz dramatiskās un grandiozās mūzikas, tajā pat laikā atklājot, kā iespējams radīt tik ģeniālu mūziku, neskatoties un nopietniem dzirdes traucējumiem, kas komponistu piemeklēja.

Koncerta tiešraidi ceturtdien, 18. februārī, no plkst. 19 līdz 20 bez maksas būs iespēja skatīties LNSO mājaslapā, Facebook lapā un YouTube kontā.

Aktuālajiem LNSO notikumiem var sekot līdz LNSO mājaslapā https://www.lnso.lv, kā arī orķestra Facebook lapā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja