Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Mūžībā aizgājusi vokālā pedagoģe Anita Garanča

66 gadu vecumā mūžībā aizgājusi vokālā pedagoģe un dziedātāja Anita Garanča, informē Latvijas Nacionālā opera un balets.

Garanča bijusi ilggadējā Latvijas Nacionālās operas un baleta vokālā pedagoģe un skolojusi lielāko daļu Nacionālās operas solistu. Latvijas Nacionālās operas un baleta kolektīvs izteicis visdziļāko līdzjūtību Garančas ģimenei, daudzajiem audzēkņiem un visiem vokālās mākslas cienītājiem.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile, Nacionālās operas solistu vokālā pedagoģe Garanča ir izaudzinājusi daudzus patiesi izcilus operas māksliniekus, sniedzot viņiem vērtīgus padomus vokālās meistarības padziļināšanā. Garančas audzēkņi šobrīd dzied uz pasaules nozīmīgākajām operas skatuvēm Ņujorkā, Milānā, Vīnē, Parīzē, Londonā un citās metropolēs.

Garančas nodarbības apmeklējuši gan daudzi ārvalstu dziedātāji, gan arī latviešu solisti Maija Kovaļevska, Evija Martinsone, Inga Šļubovska, Kristīne Gailīte, Ilona Bagele, Viesturs Jansons, Krišjānis Norvelis, Baiba Berķe, Ieva Parša, Irma Pavāre, daudzi citi Latvijā pazīstami dziedātāji, aktieri un Anitas meita - pasaulslavenais mecosoprāns Elīna Garanča.

Viņas audzēkņi atzīst, ka Anita Garanča ar savu augsto profesionalitāti un sirds siltumu palīdzējusi attīstīt ne tikai viņu balsis, bet arī personību.

Garanča 1973.gadā absolvējusi Latvijas Mūzikas akadēmijas kordiriģentu nodaļu, bet 1982. gadā ieguvusi diplomu vokālajā mākslā, bijusi kamerkora Ave Sol un Filharmonijas soliste. Garanču par savu skolotāju sauc arī liela daļa Latvijas dramatiskā teātra aktieru. Latvijas Nacionālajā operā un baletā izcilā skolotāja strādāja kopš 1996. gada. Garanča bijusi augstu novērtēta profesore arī Latvijas Mūzikas akadēmijā un Latvijas Kultūras akadēmijā.

Informācija par atvadīšanos no Garančas tiks paziņota atsevišķi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja